Добруджа прекъсна победната серия на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Добруджа и ЦСКА 1948 си поделиха по една точка, завършвайки 0:0 в мач от 23-я кръг на Втора лига. Равенството обаче не бе от полза и за двата отбора. Добруджанци се нуждаеха от победа, за да съхранят шансове за оцеляване, докато столичният тим се бори за място в тройката.
Мачът на стадион „Дружба”, който бе дебют за Радослав Георгиев начело на „жълто-зелените”, започна добре за тях. В 7-ата минута след центриране отдясно на Георги Колев, Николай Минков стреля с глава, но ударът му срещна страничния стълб на вратата на ЦСКА, отбитата топка попадна в Етиен Кабобола, но последвалият удар от нападателя, бе париран от ветерана Апостол Попов. В 30-ата минута Михаил Венков засече с глава центриране от фаул, но не затрудни вратаря Емил Михайлов. До края на първата част „червените” отправиха два удара, които бяха дело на бившия футболист на Добруджа Спас Георгиев. В 34-ата минута опита удар от дистанция, който излезе в аут, а в 42-ата стреля с глава, но отново не намери очертанията на вратата.
Добруджанци създадоха най-чистото положение в мача веднага след подновяването на играта. Кабобола получи топката малко след центъра на терена, навлезе в наказателното поле на ЦСКА и центрира успоредно на голлинията, като Николай Минков от 4-5 метра, не успя да уцели опразнената врата (на снимката). След това гостите взеха инициативата и положенията пред вратата на Добруджа започнаха да се редуват. Ударите на Гущеров, Спас Георгиев и Ивайлов, не затрудниха много Стефано Кунчев. В 94-ата минута силен удар на Янко Сандански се отби в  напречната греда, като при добавката Радой Божилов стреля високо над вратата и така мачът завърши без победител.
Седем кръга преди края на шампионата  Добруджа е на последната 16-а позиция в класирането с 15 точки, на три зад предпоследния Пирин и на 7 от отборите над чертата.
Репортаж на Михаил Добромиров и Петър Петров