Преглед на спортния печат за 13.07

 “7 дни спорт”

 

Лудогорец прибра и суперкупата.

Шампионът Лудогорец взе трета купа в рамките на няколко месеца. Разградчани победиха Локомотив Пд с 3:1 и завоюваха Суперкупата на България. Лудогорец откри резултата на стадион “Лазур” в Бургас чрез новото си попълнение Жуниор Кайсара. Бразилецът беше точен в 10-ата минута, след като получи много хубав пас с пета от Марселиньо. Локомотив Пд отговори веднага и само 2 минути по-късно изравни, след като Даксон вкара от фаул. В 41-ата минута капитанът Емил Гъргоров вкара за 2:1 и успокои своите. През втората част Лудогорец играеше на контра и в края на мача вкара трети гол. Негов автор стана Марселиньо, който се разписа в 90-ата минута.

 Мачовете от Европа на “Васил Левски”

Вицешампионът на България ЦСКА ще домакинства на Националния стадион „Васил Левски” в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа на 26 юли, съобщава официалният сайт на УЕФА. Двубоят срещу все още неизвестния съперник ще бъде от 20:00 часа. Тази новина беше напълно очаквана, предвид факта, че стадион „Българска армия” е в окаяно състояние и обещаният ремонт от собствениците остана поредното неизпълнено обещание. Съперник на червените във втория предварителен кръг на Лига Европа ще бъде определен днес от победителя между словенския Мура и азербайджанския фК Баку, които завършиха в първия си мач 0:0.

“Меридиан мач”

Сити взе българин в Австрия.

Роберто Майчини извика юношата на Спартак (Пловдив) Серафим Михайлов в първия отбор на Манчестър Сити за подготовката в Австрия. До няколко седмици ще стане ясно дали ще му бъде предложен договор. Младият нападател отиде в школата на Сити през април тази година.

Капитанът на Витес Грам Кашия демонстрира прекалено високо самочувствие в навечерието на мача срещу Локо (Пд) от Лига Европа. Според него тимът му е много по-класен от българския си съперник. „Локомотив направиха много силен минал сезон, но въпреки това смятам, че определено ние сме по-добрият отбор. Гледах репортажи от досегашните им мачове и не съм особено впечатлен. Това обаче не означава, че ще ги подценим. Времето може да окаже много голяма роля върху крайния изход, тъй като в момента в България е много топло. Ние обаче отиваме в Ловеч за победа”, обяви Кашия.

“Тема спорт”

ЦСКА домакинства в ЛЕ от 20:00 часа.

Официалният сайт на УЕФА обяви вчера, че срещата реванш от втория предварителен кръг в Лига Европа между ЦСКА и победителя от двойката Мура – Баку ще се изиграе на 26 юли от 20:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. Първият мач, който пък е седмица по-рано, все още е с неуточнен начален час. Причината за това е, че от европейската футболна централа изчакват да видят срещу кой отбор ще трябва да играят червените. В зависимост от това, дали ЦСКА ще гостува в Азербайджан или Словения, ще бъде определен и началният час. Ако визитата на червените е в Баку, двубоят ще започне по-късно, а ако е на Мура, ще стартира по-рано поради различните метеорологични условия в двете страни Междувременно от азербайджанския тим получиха едва 100 билета за техните фенове, които смятат да посетят днешния мач срещу Мура. От ръководството на Баку обаче заявиха, че тази бройка е твърде малка, и ще настояват за повече места от капацитета на градския стадион в градчето Лендава.

Младенов освободи Хавиер Мартина

Дошлият на проби нападател Хавиер Мартина бе освободен вчера от Стойчо Младенов. Треньорът на ЦСКА не остана впечатлен от качествата му и няма никакво намерение да разчита на него. Мартина, който дойде със статут на свободен агент от Торонто, а преди това е играл за Аякс, бе използван в две контроли за по 15 минути.

sport.bnt.bg