В Румъния: Левски вади 10 млн. евро за попълнения през лятото

Умопомрачителните 10 млн. евро за селекция щял да вложи Левски в летни трансфери. Бомбастичната информация идва от Румъния. Местни издания твърдят, че Джовани Бекали чрез агенцията си Becali Management Consulting е получил право да движи цялостно селекцията на “Герена”. SPORTAL.BG

С тази цел в Левски за главен скаут бе назначен Богдан Патрашку. Бившият играч на Литекс работи за агенцията на Бекали. Той заменя на поста Кирил Вангелов, който бе освободен след смяната на собствеността на клуба.

Тelekomsport.ro пише, че Патрашку ще бъде отговорен за всички трансфери, които ще бъдат реализирани занапред. Информацията за приготвените 10 млн. евро за покупки на футболисти е на Gazeta Sporturilor. Целта е с тях Левски да изгради състав, който може да се бори за титлата и да гони влизане в групите на Лига Европа през лятото. Същото издание твърди, че планът е изготвен между Бекали и Васил Божков, който чрез “Нове холдинг” се зае с оздравяването на затъналия в дългове “син” клуб.

“Изненадах се много, когато получих обаждания от двама български приятели. Един от тях е много богат. Хората от Левски кацнаха на летището в Букурещ, а там ги посрещнаха внуците ми. Беше удоволствие да видя стари другари, тъй като в този момент съм под домашен арест и не мога да излизам от къщата си”, казва Бекали пред telekomsport.ro.

“24 часа”