Десетима от Дунав показаха сърце и не се дадоха на Септември

Отборите на Дунав и Септември (София) завършиха наравно 2:2 в среща от втория кръг в плейофите. Гостите излязоха напред в резултата с гол на Кристофър Мандианго в 6-ата минута. В 31-ата минута Христо Попадийн получи червен картон и остави отбора на Дунав с човек по-малко. С 10 души на терена русенци се върнаха в двубоя с гол на Светослав Ковачев в 33-ата минута, а в 39-ата Исмаил Иса направи обрата пълен с прекрасен гол от воле. В 50-ата минута Стилиян Николов възстанови равенството. Мачът между двата тима бе от група “Б” на Първа лига, където столичани са на трета позиция, а русенци са четвърти.SPORTAL.BG

 

Септември има точка повече от “драконите” след днешния двубой. Интересното преди мача беше, че двата тима нямаха нито едно реми в досегашните си 10 мача един срещу друг в елита. Статистиката бе изключително изравнена с 5 победи за русенци и 5 за софиянци.

В 6-ата минута Септември (София) поведе с бърз гол на Кристофър Мандианго, който успя да се измъкне от защитата на домакините след добро подаване на Сахити от средата на терена. Нападателят показа скоростта си, преодоля с финт Благой Макенджиев и отбеляза в опразнената врата.

В 11-ата минута Фирцулеску стреля крайно неточно, като ударът му премина над напречната греда. В 20-ата минута румънският футболист взаимодейства по много добър начин с Александър Исаевски, който върна топката към своя съотборник в наказателното поле, но ударът на Фирцулеску отново не намери очертанията на вратата на Септември.

В 31-ата минута Христо Попадийн получи червен картон след два жълти в рамките на пет минути. Вторият жълт картон бе показан на футболиста заради неприличен жест към трибуните.
Въпреки че останаха с 10 души на терена, русенци се върнаха в мача. Фирцулеску намери Исаевски на тъча, а той от своя страна преодоля защитник на Септември и пусна успоредно подаване на голлинията, където Светослав Ковачев успя да отбележи.


В 39-ата минута Дунав шокира Септември с втори гол. Сериозна грешка при изнасянето на топката от защитата на столичани бе наказана от Исмаил Иса, който засече от въздуха центриране на Исаевски от левия фланг. В момента на подаването обаче останаха съмнения, че нападателят е в положение на засада. В 44-ата минута Иван Стоянов можеше да възстанови равенството, но стреля в аут.

Второто полувреме започна силно за гостите и в 50-ата минута Стилиян Николов изравни резултата. Футболистът на Септември получи добро подаване по земя от Борис Галчев и с удар от движение матира Макенджиев. Това бе и втори гол за Николов от началото на сезона.

В следващите минути двата тима трудно достигаха до голово положение пред противниковата врата. Въпреки численото си преимущество на терена футболистите на Септември не намираха правилния път към вратата на Дунав. В 88-ата минута русенци организираха много добра атака, която завърши с удар на Деян Димов, който Янко Георгиев успя да парира. В заключителните минути лек удар на Асен Чандъров не затрудни Макенджиев.

Първа професионална лига, плейоф за оставане, група “Б”, 2 кръг:

ДУНАВ – СЕПТЕМВРИ 2:2
0:1 Мандианго (6)
1:1 Ковачев (33)
2:1 Иса (39)
2:2 Николов (50)

Стартовите състави:

Дунав: Макенджиев, Мунин, М. Ковачев, Патев, Исаевски, Щерев, Попадийн, Инкоом, Фирцулеску, Св. Ковачев, Иса

Септември: Я. Георгиев, Галчев, Ал. Дюлгеров, Чандъров, Русев, Глишик, Ив. Стоянов, Мандианго, Ст. Николов, Сахити, Фабиано

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Станислав Тодоров