Биляна Дудова е европейска шампионка за трета поредна година. На първенството на Стария континент по борба в Букурещ българката помете наред съперничките си и заслужено се окичи със златото. На финала в категория до 59 килограма Дудова се наложи с 3:0 над рускинята Светлана Липатова. Треньор на останалата със сребърен медал и на руския национален отбор за жени е българинът Симеоблицн Щерев, който поздрави Биби след успеха й.

Липатова загуби точка за пасивност в средата на първата част, която завърши при резултат 1:0 в полза на Дудова. И през вторите три минути борбата между двете продължи да бъде предимно ръце в ръце, което беше предизвикано най-вече от пасивността на рускинята. Тя обаче не издържа на отличните атаки на Дудова и 1:30 минути преди края българката получи още две точки и с това почти си гарантира европейската титла. Последната минута премина при доминация на Биби и тя спечели с краен резултат 3:0.

Успехът на 21-годишната Дудова е още по-впечатляващ, след като тя не даде нито точка на съперничките си през цялото първенство в Букурещ.

Winbet – победата е емоция! (18+)

Това е първи златен и общо трети медал за България от тазгодишния шампионат. По-рано днес Евелина Николова и Миглена Селишка останаха със сребро.

Утре пък Тайбе Юсеин излиза на финала в категория до 62 кг срещу италианката Аурора Кампаня.
Треньорът на Русия Симеон Щерев поздравява Дудова: