Шоу: Дунав разплака “Овча Купел” в най-резултатния мач през сезона (видео+снимки)

Отборът на Дунав постигна престижна победа с 5:3 като гост на Славия в мач от Група “Б” на втората осмица на Първа лига. Националът Светослав Ковачев се отчете с две попадения, а по един гол вкараха Исмаил Иса, Илия Мунин и Драгош Фирцулеску. За “белите” на два пъти отбеляза Радослав Кирилов, а от дузпа се разписа Цветелин Чунчуков. SPORTAL.BG

Осемте гола в мача се равняват на най-резултатния двубой в родния елит през сезона. Преди това Левски и Верея направиха два мача, в които паднаха седем гола – 7:0 и 4:3, които бяха най-головите срещи в шампионата.

Резултатът бе открит от гостите в 12-ата минута. Драгош Фирцулеску успя да намери пролука за стрелба от дистанция. Ударът му първоначално бе спасен от Антонис Стергиакис, но Исмаил Иса притича и довкара топката във вратата.

В 24-ата минута преднината на гостите вече беше два гола. При едно центриране от ъглов удар Илия Мунин се извиси над защитата на “белите” и с глава прониза отново Стергиакис.

В 41-ата минута Славия намали резултата. Славчо Шоколаров центрира отлично от фал към Радослав Кирилов, който отлично с левия крак засече топката от въздуха, за да я прати неспасяемо във вратата на Благой Макенджиев.

Само две минути по-късно обаче Дунав отново взе аванс от два гола. Иса се измъкна от шпагата на Тейнур Марем и халднокръвно намери Светослав Ковачев на празна врата. Националът не се колеба и веднага покачи на 3:1 в полза на русенци.

В началото на второто полувреме Славия отново намали резултата. Комбинация между Дарко Тасевски и Кирилов завърши с дузпа за “белите” след нарушение на Петър Патев. Зад топката застана Цветелин Чунчуков и не сбърка.

Радостта на домакините обаче отново бе кратка. Комбинация на гостите изведе Александър Исаевски по лявото крило и последва пас, който изведе Светльо Ковачев сам срещу опразнената врата и резултатът стана 4:2 в полза на играчите на Людмил Киров.

В 61-ата минута дойде и петият гол за Дунав. Комбинация между Ковачев и Фирцулеску изведе румънеца на стрелкова позиция и с плутен удар покачи на 5:2.

В края на срещата се стигна и до осмо попадение в двубоя. Славия намали до 5:3, след като Кирилов премина през няколко противници и успя да прокара топката покрай Стергиакис, за да оформи крайния резултат.

В класирането Дунав изпревари Септември в подреждането. Русенци са на трета позиция в групата с 25 точки, докато тимът от София е с 23, но и мач по-малко. Все пак Септември може отново да задмине “драконите”, ако победи Локомотив (Пловдив). Славия от своя страна остава на второ място с 35 точки.

Първа професионална лига, втора осмица, група “Б”, 3 кръг:

СЛАВИЯ – ДУНАВ (РУСЕ) 3:5
0:1 Иса (12)
0:2 Мунин (24)
1:2 Кирилиов (41)
1:3 Ковачев (43)
2:3 Чунчуков (51-д)
2:4 Ковачев (54)
2:5 Фиртулеску (61)
3:5 Кирилов (88)

Състави:

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 8. Шоколаров, 3. Марем, 6. Муньос, 19. Велковски, 10. Карабельов, 20. Кръстев, 14. Тасевски, 35. Йомов, 11. Кирилов, 9. Чунчуков

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 23. Мунин, 16. М. Ковачев, 4. Патев, 24. Исаевски, 11. Димов, 31. Станоев, 2. Инкоом, 10. Фирцулеску, 98. С. Ковачев, 22. Иса

Стадион: “Славия”, София
Съдия: Георги Кабаков

ГАЛЕРИЯ