ЦСКА-София и Левски в сблъсък без право на грешка

Днес в 17:15 часа отборите на ЦСКА-София и Левски излизат един срещу друг в дербито на 4-ия кръг от шампионския плейоф в Първа професионална лига. Срещата е от изключително важна и за двата отбора, като никой от тях не може да си позволи грешна стъпка. “Червени” и “сини” все още таят надежди да отнемат шампионската корона от Лудогорец, но за целта трябва да спечелят възможно най-много точки до края на сезона, който е все по-близо.SPORTAL.BG

Към момента ЦСКА-София е по-близо до голямата цел. “Армейците” изостават само на 3 точки зад разградчани и при победа днес ще поставят под напрежение “Орлите”, които играят по-късно срещу Ботев (Пловдив). Евентуална загуба обаче ще даде шанс за “зелените” отново да се откъснат напред в класирането.

За Левски пък това до голяма степен е последният шанс да остане поне на теория в борбата за титлата. Трите точки са абсолютно задължителни за “сините”, които в момента заемат третото място и се намират на 9 точки зад Лудогорец и на 6 зад ЦСКА-София. Евентуално поражение днес на практика ще сложи край на сезона за “сините”, за които целта до края ще бъде да удържат поне третата позиция.

На “Герена” обаче в никакъв случай не са вдигнали бялото знаме и вярват, че могат да вземат днешния мач. Оптимизмът при “сините” идва от факта, че те вече на два пъти победиха ЦСКА-София през този сезон. И двата мача през кампанията завършиха при резултат 1:0 за Левски, като куриозното е, че и в двата случая това стана след автоголове на съперникови играчи.

На “Армията” нямат особени проблеми преди днешния мач. Единствено наказаният Жанио Бикел отпада от сметките на Любослав Пенев. Треньорът ще решава в последния момент дали да заложи на Тиаго Родригес, който доскоро лекуваше контузия и не е в оптимална форма.

Очакванията са ЦСКА-София да излезе в състав Черниаускас на вратата и пред него в защита Турицов, Бодуров, Томаш и Лясков. Пинто ще е в ролята на опорен полузащитник, а Малинов и Тиаго ще действат в средата на терена. Жоржиньо и Енрике ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Соу.

В Левски проблемите са доста повече. Георги Дерменджиев не може да използва цели петима футболисти. Това са наказаният Иван Горанов и контузените Еркебулан Сейдахмет, Сержиу Буш, Антони Белмонт и Седрик Унтонджи.

Така вероятната единайсеторка се очаква да бъде съставена от Михайлов под рамката и карето Миланов, Деян Иванов, Реш и Нганиони в отбрана. Тиам и Райнов ще са двамата дефанзивни халфове, а Мариани ще бъде в ролята на плеймейкър. Станислав Иванов и Паулиньо ще оперират по двете крила, а в атака голове ще се чакат от Костов.