Без да се напряга, Етър победи Верея, Цар Иван с хеттрик (видео)

Етър спечели гостуването си на Верея с 0:3 в среща от 4-ия кръг на група “А” на плейофа за оставане в Първа лига. С хеттрик за тима от Велико Търново се отчете Иван Петков (14, 39, 72). Старозагорци са във фаза на свободно пропадане и с огромна сила вървят към Втора лига. Отборът вече е в серия от 42 поредни мача без успех в първенството и днес за пореден път не успяха да си припомнят какъв е вкусът на победата.SPORTAL,BG

Верея затвърди статута си на отбора с най-слабо нападение и с най-слаба защита в Първа лига. Отборът е отбелязал едва 6 гола, като в същото време е получил 73 попадения във вратата си.

Преди днес двата отбора се бяха изправяли един срещу друг в елита едва 5 пъти. Интересното е, че те нямаха нито едно равенство в тези срещи – 3 победи за Етър и 2 за Верея. В редовния сезон великотърновци спечелиха и двата мача като се наложиха с 1:0 на “Ивайло” и със същия резултат и на “Трейс Арена”.

В 8-ата минута Георги Сърмов потърси Крум Стоянов с дълго подаване зад гърба на защитата на Верея, а крилото стреля над вратата. Велко Батрович повтори действията на своя съотборник минута по-късно, стреляйки в аут. В 12-ата минута Иван Петков стреля неточно с глава след центриране от ъглов удар.
По-добрата игра на Етър в предни позиции доведе и до гол във вратата на Верея. Негов реализатор бе Иван Петков в 14-ата минута. Тимът от Велико Търново организира добра триходова атака, при която Румен Руменов намери Крум Стоянов зад защитата на домакините. Бившият футболист на Ботев (Пловдив) центрира на главата на Иван Петков, който от няколко метра не сбърка с глава.

 

В 23-ата минута Милчо Ангелов опита много красиво акробатично изпълнение след центриране на Даниел Младенов, но стражът на Верея Кристиян Кацарев бе на мястото си и изби топката, която падаше точно под горната греда. Минута по-късно Велко Батрович стреля необезпокоявано в ръцете на Кацарев. В 33-ата минута стражът отново трябваше да се намесва при удар на Румен Руменов.

В 39-ата минута Иван Петков вкара своя втори гол в мача, а и този път асистент за попадението на нападателя бе Крум Стоянов, който центрира в наказателното поле, за да може голмайсторът да се извиси и да отбележи с глава. Първият удар по посока вратата на Етър дойде в 44-ата минута. Велин Желязков пробва да изненада Христо Иванов с изстрел извън наказателното поле, който излезе в аут. Секунди по-късно Румен Руменов удар гредата, като пропусна възможността да изведе Етър до сериозна преднина на почивката.

Второто полувреме започна така, както и първото. Етър отново тръгна смело към вратата на обезверения тим на Верея и Георги Сърмов стреля покрай страничния стълб в 48-ата минута. Велко Батрович обстрелва вратата на Верея в 57-ата минута, но топката попадна право в ръцете на Кацарев.В 61-ата минута Иван Петков засече топката с глава след добро подаване на Даниел Младенов. Ударът на нападателя не бе точен и кълбото прелетя в аут. В 72-ата минута Иван Петков оформи своя хеттрик. Нападателят вкара на празна врата след удар на Даниел Младенов, който Кацарев някак успя да избие в гредата. Така топката попадна в краката на Петков, който от метър не сбърка. В 83-ата минута Велин Желязков не успя да преодолее Христо Иванов, останал очи в очи със стража на Етър.

 

Първа професионална лига, плейоф за оставане, група “А”, 4 кръг:

ВЕРЕЯ – ЕТЪР 0:3
0:1 Иван Петков (14)
0:2 Иван Петков (39)
0:3 Иван Петков (72)

Стартови състави:

ВЕРЕЯ: Кристиян Кацарев, Веселин Весков, Иво Иванов, Габриел Желязков, Теофилос Коуроупис, Бранислав Василевич, Хрвоие Ризванович, Велин Желязков, Стелиян Колев, Божидар Христов, Станислав Маламов

ЕТЪР: Христо Иванов, Венцислав Василев, Георги Сърмов, Иван Скерлев, Крум Стоянов, Даниел Младенов, Аласана Мане, Румен Руменов, Велко Батрович, Милчо Ангелов, Иван Петков

Стадион: “Трейс Арена”, Стара Загора
Съдия: Георги Иванов