Тържество на нулите! Локо (Пд) чака Ботев (Пд) или ЦСКА-София на финала (видео+галерия)

Локомотив (Пловдив) се класира за финала в турнира за Купата на България. “Смърфовете” завършиха 0:0 при гостуването си на Септември (София), след като в първата полуфинална среща записаха категоричен успех с 4:0. Резултатът от “Лаута” на практика направи реванша протоколен, като малцината зрители на Националния стадион “Васил Левски” така и не видяха попадение.

Срещата в София започна с минута мълчание в памет на легендата на ЦСКА Красимир Безински. Отборът на Христо Арангелов и Мариян Христов може да съжалява за своите пропуски до десетата минута, когато евентуално можеше да се заформи някаква сензация. Пловдивчани вече чакат своя опонент за финала на 15 май. Съперник на Локомотив ще бъде Ботев (Пловдив) или ЦСКА-София.

В шестата минута домакините имаха първа възможност за гол. Владимир Николов изскочи сам срещу вратаря Мартин Луков, който обаче успя да спре топката с крака. Последва неточен шут на Анте Аралица.

След това дойде уникален пропуск на деветката на столичани Илия Димитров. Футболистът на Септември не можа да засече подаване на празна врата.

Последваха много скучни минути до края на първото полувреме, в които вратарите Луков и Валентин Галев не бяха застрашени с нищо.

В началото на вторите 45 минути Галев трябваше да показва рефлекс под своята рамка. Абделхаким Буна стреля с глава, но стражът отби с една ръка и предотврати сигурно попадение в мрежата си.

В 67-ата минута Аралица опита да наруши скуката, която легна над Националния стадион с далечен изстрел към вратата на домакините, но топката прелетя над целта и излезе в аут. В 70-ата минута последва мини-бомба на Георги Русев от далечно разстояние, отбита без особени проблеми от Мартин Луков.

В 73-ата минута Димитър Илиев затрудни Галев, който парира удара му, а Един Бахтич пропусна да направи добавка от непосредствена близост. В 78-ата минута Митко Илиев се размина с красив гол. Капитанът на “железничарите” от Пловдив стреля с парабола, но Галев успя да спаси с върха на пръстите си, изкарвайки топката в корнер.

Десетина минути преди края на срещата в игра за Септември се появи Борис Галчев, който веднага пробва мерника си от фаул. Хубавият му шут обаче бе уловен от стабилния Мартин Луков под рамката на “смърфовете”. В 86-ата минута друга резерва – Кристофър Мандианго, пробва бдителността на Луков, но юношата на Левски отново “отговори” подобаващо.sportal.bg

Последната сериозна възможност проигра Буна, който пропусна фронтално срещу стража на столичани в добавеното време. Накрая Луков отби поредния шут към мрежата му. Така 0:0 в София и “смърфовете” вече мислят за финала.

 

Септември Сф – Локомотив Пд 0:0 (0:4 от първата среща)

Стартови състави:

Септември: В. Галев, Бенга, Г. Стоичков, Г. Русев, Д. Глишик, Д. Костадинов, Здр. Димитров, Ив. Тилев, Ил. Димитров, Вл. Николов, Ив. Арсов

Локомотив: Луков, Ас. Георгиев, Езе, М. Петрович, Банович, Я. Ангелов, Цветанов, Буна, Бахтич, Д. Илиев, Аралица

Съдия: Валентин Железов

Стадион: “Васил Левски”, София

ГАЛЕРИЯ