Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев призна, че отсъдената от съдията Петър Костадинов дузпа за “червените” при равенството 3:3 с Ботев (Пловдив) за Купата на България не е била на 100% чиста. “Армейците” отпаднаха след общ резултат 5:6 и “канарчетата” ще играят на финала за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив) – на 15 май. БЛИЦ

“Прегледах ситуациите, защото знаех, че ще има такива въпроси. Първо искам да кажа, че моите думи не трябва да се интерпретират по различен начин. Единственото, към което апелирам, е съдиите да отсъждат това, което виждат. Да бъдат обективни и безпристрастни. Няма значение дали ще е за нашия отбор, или срещу нашия отбор. Това искам да кажа, нищо повече. Нито искам да ни помагат, но не искам и да пречат на нашата игра. Има правила”, коментира Пенев на пресконференцията след отпадането.

Winbet – победата е емоция! (18+)

“Прегледах ситуациите. Оценка няма да им давам. В определени ситуации имаше нарушения. Дузпата за ЦСКА? Да, може би не е 100-процентова, но там на 2-3 пъти се заформиха едни мелета. Нали? Имаше доста хора. Преди това имаше фаул, при който показа втория жълт картон (б.р. – изгонването на Филип Филипов). Той вижда, че има нарушение. Прекрасно! От там насетне той преценява дали да го накаже с картон или не. Аз казвам само, че когато има нарушение, трябва да се отсъди. Дали ще е корнер, тъч, пет дузпи, дали 10 – трябва да се свири. Той така е постъпил. Оттам насетне дали ще покаже картон, това е негова преценка”, обясни специалистът.

“Имаше доста побутвания – груби, с лакти, изтласкване. За такива нарушения нашите футболисти бяха санкционирани. Даже, онзи ден, за нещо което се среща много често по нашите терени във футбола, Бодуров беше наказан. Много бързо беше наказан. Всеки знае, че Бодуров е капитанът на отбора и в точно такива мачове отсъствието му не е желателно”, добави Пенев.

“Всички искахме да играем финал и да спечелим Купата на България. Съжалявам, че не успяхме. Не успяхме да задържим преднината до края. Те също искаха да отбележат гол, случи се. И след това вече нямаше как да отбележим два гола и да продължим. Поздравявам и двата отбора, получи се прекрасен мач. Поздравявам и нашата перфектна публика. Много съжалявам, че не успяхме да изпълним задачата, която си бяхме поставили”, каза още треньорът на ЦСКА.

ПЪРВА ЛИГА – СЕЗОН 2018/2019

КУПА НА БЪЛГАРИЯ – СЕЗОН 2018/2019