Два бързи автогола поделиха точките между Септември и Дунав (видео+снимки)

Отборите на Септември и Дунав не успяха да излъчат победител в мача помежду си от 5-ия кръг на група “Б” в плейофа за оставане в Първа професионална лига. Двата тима си размениха по един ранен гол и така поделиха точките. Любопитно е, че и двете попадения бяха автоголове. Мартин Ковачев се разписа във вратата си за 1:0, а след това и Александър Дюлгеров порази собствения си вратар за 1:1. SPORTAL.BG

Резултатът бе открит от домакините още в петата минута. Тогава Здравко Димитров стреля по диагонал, а Мартин Ковачев отклони топката в собствената си врата, заблуждавайки Благой Макенджиев.

Скоро обаче гостите успяха да изравнят. Драгош Фирцулеску бе оставен да напредне по дясното крило и потърси по земя нахлуващия Исмаил Иса. Нападателят притисна Александър Дюлгеров, който прати топката в собствената си врата за 1:1.

По-късно през първата част и двата тима имаха по няколко опасни атаки, но така и не успяха да поразят за втори път целта. Към края на полувремето темпото постепенно спадна и интересните моменти липсваха.

През второто полувреме Септември бе по-активният тим, докато гостите предпочитаха да действат на контраатаки. Домакините имаха няколко чисти положения да грабнат победата, но в решителните моменти не успяха да завършат атаките. В 75-ата минута Здравко Димитров излезе сам срещу Макенджиев, но вратарят спаси. Малко по-късно и удар на Иван Тилев бе спасен от стража, по този начин стражът запази точката за тима си.

По този начин официално се изясни, че двата тима ще се борят за оставане в елита чрез плейофите. Септември към момента е трети с 30 точки, докато Дунав е с една по-малко. В последния кръг от групата ще се реши кой ще се изправи срещу Верея в първия бараж за оставане.

Първа професионална лига, плейоф за оставане, група “Б”, 5 кръг:

СЕПТЕМВРИ – ДУНАВ 1:1
1:0 Ковачев (5-а)
1:1 Дюлгеров (9-а)

Състави:

СЕПТЕМВРИ: 21. Георгиев, 22. Стоичков, 6. Бенга, 23. Дюлгеров, 19. Глишик, 26. Фабиано, 8. Галчев, 10. Чандъров, 24. Сахити, 13. Димитров, 20. Мандианго

ДУНАВ: 21. Макенджиев, 2. Инкоом, 5. Динков, 16. М. Ковачев, 4. Патев, 14. Васев, 32. Станоев, 11. Димов, 10. Фирцулеску, 98. Ковачев, 22. Иса

Стъдион: “Васил Левски”, София
Съдия: Станислав Тодоров

ГАЛЕРИЯ