Гришо отива на полуфинал в Бастад, чака Ферер

Григор Димитров, снимка: Hopmancup.com

 

21-годишният българин се наложи над 3 години по-възрастния от него испанец със 7:6, 6:3 в двубой, който продължи 1 час и 48 минути.SPORTNI.BG

Първият сет бе много оспорван и Рамос бе близо до това да го вземе.

При 6:5 в негова полза той не успя да спечели подаването си и така се стигна до тайбрек, в който Григор бе повече от убедителен – 7:1.

Във втория сет Димитров владееше напълно ситуацията на корта и при 5:3 в негова полза, при сервис на Рамос първата ни ракета имаше два мачбола и се възползва от втория от тях, завършвайки по много красив начин мача.

Турнирът в Бастад е с награден фонд 410 175 евро, а с класирането си за полуфиналите Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста.

В предпоследния етап хасковлията ще играе с друг испанец – миналогодишният финалист и настоящ номер пет в света Давид Ферер .

Водачът в схемата и шампион от 2007 година Ферер се справи с участващия с “уайлд кард” Томи Робредо (Испания) с 6:3, 4:6, 6:0.

30-годишният Ферер има 15 титли в кариерата си, 4 от които през този сезон. 175-сантиметровият испанец е заработил над 14,5 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера.

Димитров има две загуби от Ферер в два мача досега с 2:6, 2:6 в Индиън Уелс по-рано през сезона на твърди кортове и с 6:4, 1:6, 5:7 в Синсинати също на твърди кортове през миналата година.

Двамата за първи път ще се срещнат на червено.