Волейболистите отпътуваха за Белгия

Мъжкият национален отбор по волейбол отпътува днес за Белгия, където ще се подготвя до началото на олимпийските игри в Лондон. Възпитаниците на Найден Найденов ще отпътуват за Лондон на 20-ти юли, а ден по-късно ще изиграят контролен мач със САЩ. На 25-ти юли българите ще играят и проверка с Бразилия. Освен 12-те заявени волейболисти с тима за Белгия заминаха и резервите Боян Йорданов, Владислав Иванов и Костадин Гаджанов.SPORT.BNT.BG

“Условията в Маасейк и базата на Нолико се оказаха най-добри. Най-близко е до Лондон, няма да пътуваме дълго, за 30 минути ще бъдем във Великобритания. Така ще се откъснем от шума в България. Всякакви фактори влияят на отбора, а ние искам по-голямо спокойствие”, заяви селекционерът Найден Найденов на летище София.

Той добави, че очаква добра игра и представяне на Oлимпиадата.

“Очакванията си остават същите – да играем добре и да се опитаме да се представим максимално добре. Не мисля, че класирането ни е за 5-8 място. Ако влезеш в осмицата, един мач решава всичко на Олимпиадата. Да се надяваме, че ще изиграем точно този мач, точно когато трябва. За първи път като треньор отивам на такъв форум, в работата си гледам да запазя спокойствието и да няма пренавиване”, каза още Найденов.

Капитанът на тима Владимир Николов също заяви, че очаква добро класиране.

“Най-реалното класиране, което можем да очакваме е 5-8 място. За медал трябва да имаме и късмет”, добави Николов.