Ботев (Вр) сгъна Верея в мач, в който вратар каза сам на себе си: “Това не е истина” (видео)

Ботев (Враца) записа безпроблемна победа над Верев (Стара Загора) с 6:1 и завърши мачовете на двата тима в група “А” на Първа лига. Попаденията в мрежата на Кристиян Кацарев заваляха рано-рано, което накара стража да говори сам на себе си по едно време. Мирослав Будинов откри резултата с изстрел с глава в седмата минута. В 20-ата минута Валери Домовчийски направи 2:0 с пета. В 32-ата минута Милан Вушорович се разписа за 3:0 с диагонален удар. В 35-ата минута Будинов засече пас отдясно за 4:0. В 71-ата минута резервата Антон Огнянов опъна мрежата – 5:0. Шестият гол падна в 79-ата минута след технично изпълнение на Симеон Мечев. В 88-ата минута Станислав Маламов фиксира крайния резултат от дузпа. SPORTAL.BG

Резултатът беше открит в осмата минута, когато Петър Атанасов центрира отляво, а Будинов с глава намери мрежата. Опитният нападател заби топката в тревата, след което тя мина зад вратаря на домакините Кристиян Кацарев – 1:0 за Ботев.

В 13-ата минута десният бек на врачани Едгар Тур центрира коварно и топката се насочи към далечния ъгъл, но Кацарев успя да отбие. Секунди след това вратарят спаси с плонж изстрел на Атанасов.

В 20-ата минута гостуващият състав поведе с 2:0. Пас на Тур беше засечен по красив начин от Домовчийски, който с удар подобен на онзи на Лий Шарп за известния гол срещу Барселона в Шампионската лига, увеличи аванса на своите.

В 32-ата минута Вушорович с диагонален шут не даде шанс на Кацарев и резултатът набъбна на 3:0 за тима на Сашо Ангелов. Скоро след това Будинов засече подаване отдясно за 4:0.

Последва единственият шанс за гол, открил се пред домакините преди почивката. Денислав Станчев обаче не успя да преодолее стража на гостите от непосредствена близост. Последваха 3-4 сериозни положения пред другата врата, след едно от които вратарят Кацарев каза сам на себе си: “Това не е истина”.

Второто полувреме се игра на доста по-ниски обороти, което намали остротата на атаките. В 71-ата минута резервата Антон Огнянов получи топката на десетина метра от голлинията и с премерен шут резултатът стана 5:0 за Ботев.

Шестата порция ледена вода за Верея дойде в 79-ата минута. С техничен изстрел Симеон Мечев прати топката зад гърба на Кацарев – 6:0 за гостите.

Скоро след това стражът на домакините бе заменен под аплодисментите на зрителите, а в 88-ата минута Верея получи право да изпълни 11-метров наказателен удар. Станислав Маламов не сгреши от бялата точка, стреляйки ниско до гредата – 1:6.

Верея – Ботев (Вр) 1:6
 
0:1 Будинов (7)
0:2 Домовчийски (20)
0:3 Вушорович (32)
0:4
Будинов (34)
0:5 Огнянов (71)
0:6
Мечев (79)
1:6 Маламов (89 – дузпа)
 

Стартови състави:

Верея: Кацарев, Весков, Ив. Иванов, Г. Желязков, Коуроупис, Василиевич, Стоянов, Маламов, В. Желязков, Станчев, Христов

Ботев (Вр): Коантар, Васев, Домовчийски, Гаджев, Тур, Михайлов, Кавдански, Вушорович, Будинов, Атанасов, Мечев