Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport

Война за 150 000 евро клати ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Поредният скандал разклати ЦСКА в навечерието на мачовете със словенския Мура от втория предварителен кръг на Лига Европа. Война между самозвани мениджъри за комисионна от 150 000 евро е на път да провали трансфера на албанския нападател Едгар Чани. Докато чакаха играча на „Българска армия”, се оказа, че той има куп агенти. Всеки от тях искаше да го представлява при преговорите, което почти отказа шефовете на “армейците”. “Този трансфер явно е в сънищата на някого в София. коментира истинският мениджър на Чани Умберто Петрика. “Никой не ни е търсил с конкретно предложение”, допълни той.
Още двама бразилци подсилиха Лудогорец
Лудогорец привлече двама бразилци, играли за последно в местния „Спортен клуб 15 ноември” от град Парасикаба, твърди бразилският сайт canalrioclaro.co.br. Според изданието българският шампион вече си е осигурил услугите на защитника Евертон и на нападателя Паулиньо, които ще преминат в тима от Разград под наем до края на годината.
Така кариоките в състава на шампионите вече са шестима.
Стойчо хвърля Платини и Мораеш на Мура
Нападението на ЦСКА в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа срещу Мура ще бъде доста силно. Редом до останалия в клуба Жуниор Мораеш ще играе добрият му приятел Мишел Платини. Той вече тренира с „червените” и ще бъде картотекиран в УЕФА. Съименникът на великия французин се завърна в клуба след неуспешен престой в Динамо (Букурещ). Така Стойчо Младенов ще има възможността да заложи на двете звезди в нападение, които играха заедно през есента на миналия сезон.
В ЦСКА очакват с нетърпение и френското ляво крило Венсан Беса, с когото се водят финални преговори. За последно той е играл във френския Нант, който към момента се подвизава във Втора лига. През изминалия сезон юношата на Тулуза е записал 38 мача и вкарал 4 гола за „канарчетата”.
Медицински тестове при „червените” е преминал и един пълен анонимник. Става въпрос за левия бек Атанас Пашкулев, който за последно беше в гръцкия втородивизионен Астерас (Триполис). 25-годишният бранител е играл за Черно море, Видима-Раковски, Марек и Брестник. Юношата на Септември (София) дори бе влязъл в полезрението на ПАОК през януари тази година.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Още двама бразилци в Разград
Двама бразилци пристигнаха вчера в Лудогорец. Шампионите са близо до привличането на защитника Евертон и нападателя Паулиньо. Двамата пристигат от тима на Спортен клуб 15 ноември от град Парасикаба. През миналия сезон отборът се е състезавал в Серия А2 на щата Сао Пауло. Евертон Барбоза Алмейда е на 22 години, а Пауло Луис Бералдо Сантос-Паулиньо е на 24. Вчера двамата минаха медицински прегледи. Нападателят Паулиньо коментира и евентуалното си преминаване в Лудогорец.
– Тъжно ми е, че няма да играя в шампионата на Бразилия, но от друга страна съм щастлив, че отивам в Европа – похвали се Паулиньо.
Не е ясно обаче дали това е чаканият нападател, за когото говореше собственикът на отбора Кирил Домусчиев.
ЦСКА и Левски срещу словенци и босненци
ЦСКА и Левски ще се изправят срещу словенци и босненци във втория предварителен кръг на Лига Европа. Червените ще гостуват на 19 юли на Мура от Словения, като срещата е с начален час 21:00. Словенците отстраниха ФК Баку след победа с 2:0 като домакин. Първият мач завърши 0:0. Левски ще изправи срещу Сараево, но в първата среща сините ще бъдат домакини. Мачът е следващия четвъртък и ще започне в 20.30 часа. Седмица по-късно са и реваншите. Сараево се класира за втория квалификационен кръг след 5:2 и 4:4 срещу малтийския Хибърниънс.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
ЦСКА чака национал от Парагвай
ЦСКА опитва да привлече национал на Парагвай. Червените изпратиха вчера оферта за взимането под наем на полузащитника на Насионал Асунсион – Маркос Риверос. ЦСКА вече се е разбрал с играча и мениджъра му, остава само клубът да приеме предложението за наем. Риверос е 23-годишен и има 7 мача и един гол за националния тим на Парагвай. Той е юноша на Насионал и цялата му кариера преминава в този отбор, където е неизменен титуляр вече четвърти сезон. Очаква се в понеделник парагвайският клуб да даде отговор на ЦСКА.
Вчера в София пристигна друг халф – Бернардо Тангариня от Витория Сетубал. Той ще бъде представен днес пред феновете по време на контролата с македонския Дрита. Проверката е от 20:00 часа на “Армията”.
Първа тренировка с червените направи нападател, който идва от Ница. Това е 20-годишният Серж Нуяджи, който е със статут на свободен агент и ще изкара пробен период. На проби дойде и друг нападател – Лукас Винисуис от Портимоненсе. Най-вероятно обаче и двамата ще бъдат отпратени. Днес ЦСКА трябва да получи отговор от крилото на Нант Венсан Басет, към когото отправи оферта преди седмица.
ЦСКА за пръв път срещу словенци
ЦСКА за пръв път в историята си ще се изправи срещу словенци, след като Мура сензационно отстрани носителя на Купата на Азербайджан Баку след 2:0 в реванша и 0:0 седмица по-рано навън. И в двата мача азерите държаха повече топката и имаха значително повече голови положения. Те изпълниха 11 корнера само на реванша в Словения, докато Мура само веднъж центрира от ъглов удар и така вкара втория си гол. Словенците се възползваха брилянтно при няколко контри, а като цяло играха подчертано дефанзивно и в двете срещи и стигнаха до сблъсъци с ЦСКА след огромна доза късмет.
Първия гол вкара хърватинът Мате Етерович в 26-ата минута с глава, а втория – босненецът Нусмир Фаджич в 83-ата пак с глава. В самия край гредата спаси ФК Баку от трето попадение след бомбен шут на Етерович.
Треньорът на Мура Фери Цифер, който замени Ате Шимунджа само преди 10ина дни, не бе на себе си от щастие. „Много труден мач срещу класен съперник. Цялата седмица се готвихме внимателно за реванша, проучихме отлично силните и слабите страни на противника. Те оставиха много свободни пространства, когато тръгват напред, и ние се възползвахме максимално от малкото си шансове. Сега е важно да се възстановим бързо за мача от първия кръг с Рудар (б.а. – мачът е утре от 19:00 часа), после ще мислим за ЦСКА”, каза Цифер.
На трибуните в Спортен парк „Лендава”, за да разузнава противника, бе Иво Димов. Червените са гости в първия мач от 21 часа идния четвъртък, реваншът е на 26 юли от 20 ч. на националния стадион „Васил Левски”.
ЦСКА ще бъде подкрепян от 200 фенове в Словения, тъй като стадионът, на който Мура домакинства в Европа, има капацитет от едва 2000 зрители.