Този път Етър не сгреши срещу Витоша (видео)

Етър постигна лесен домакински успех с 2:0 над Витоша (Бистрица) в последния мач и за двата отбора в група “А” на втората осмица в родния шампионат. И двете попадение за тима на Красимир Балъков паднаха през първото полувреме. Велко Батрович (19) изведе Етър напред в резултата а Милчо Ангелов (29) удвои. “Виолетовите” финишират начело в класирането с 51 точки и вече се готвят за плейофите за участие в Лига Европа. Витоша пък е на трета позиция и ще се бори за оцеляването си в елита.SPORTAL.BG

През седмица наставникът на домакините Красимир Балъков заяви, че отборът му навлиза в тежка серия с три мача за една седмица. Срещу Витоша днес участие не взеха Флорент Боджадж, който е болен, и контузеният Даниел Младенов. Иван Петков се възстановява след операция и атаката днес бе водена от Милчо Ангелов. Именно той се разписа и при равенството срещу Ботев (Враца) в предишния кръг.

Витоша спечели три от последните си 4 мача и се намираше в добра форма. Старши треньорът на “тигрите” Росен Кирилов заложи на върха на атаката на Григор Долапчиев, а зад него действаха Иван Вълчанов, Четин Садула и Емил Гъргоров.

Преди две седмици Витоша разби Етър с 3:0 на своя стадион. Точни за успеха тогава бяха Гъргоров, Вълчанов и Стефн Христов. В редовния сезон “болярите” се наложиха с 1:0 у дома, а срещата в Бистрица завърши 1:1.

 

Най-чистата голова възможност в двубоя дойде в 17-ата минута. Емил Гъргоров бе изведен зад гърба на  защитата на Етър, спечели няколко метра с дрибъл и стреля в далечния ъгъл, но Христо Иванов бе на мястото и закова топката в ръцете си с плонж. Две минути по-късно тимът на Красимир Балъков нанесе своя удар. Пас в дълбочина намери Милчо Ангелов зад защитата на гостите, а полузащитникът не показа егоизъм и подаде на свободния Велко Батрович, който не пропусна да отбележи на празна врата.

В 29-ата минута Милчо Ангелов удвои преднината на Етър след гол с глава. Четин Садула подцени ситуацията в защита и изрита топката на крака на Румен Руменов, който центрира в наказателното поле, а там Ангелов се извиси и вкара топката за втори път във вратата на Християн Василев. В 42-ата минута Здравко Илиев центрира прострелно в наказателното поле, където Румен Руменов бе оставен непокрит на втора греда, но не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 58-ата минута Велко Батрович и Милчо Ангелов разиграха добре помежду си, а последният стреля във вратаря на Витоша от няколко метра. Емил Гъргоров стреля над вратата в 74-ата минута. Опитният нападател получи подаване в наказателното поле от левия фланг, но ударът му от движение бе крайно неточен. В последната минута на редовното време Иван Стоянов пробва късмета си с удар от далечна дистанция, който премина на сантиметри от дясната странична греда.

ППЛ, 32-и къг:

ЕТЪР – ВИТОША (БИСТРИЦА) 2:0
1:0 Велко Батрович (19)
2:0 Милчо Ангелов (29)

Стартови състави:

ЕТЪР: Христо Иванов, Здравко Илиев, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Крум Стоянов, Георги Сърмов, Никола Колев, Аласана Мане, Велко Батрович, Румен Руменов, Милчо Ангелов
Старши треньор: Красимир Балъков
ВИТОША: Християн Василев, Венцислав Бонев, Четин Садула, Петко Цанков, Михаил Милчев, Емил Гъргоров, Григор Долапчиев, Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Юлиан Попев
Старши треньор: Р. Кирилов

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: “Ивайло”