Ботев и Черноморец врътнаха реми във Велингард

Елитните Ботев (Пловдив) и Черноморец завършиха 0:0 в контролна среща, играна във Велинград. Двубоят започна равностойно, като и двата отбора нямаха чисти голови положения.

В 33-ата минута след ъглов удар Асен Караславов пропусна най-опасната възможност за Ботев, като не успя да засече добре топката.SPORT.BNT.BG

В началото на второто полувреме след бърза контраатака на пловдивчани по левия фланг Тодор Неделев центрира опасно и Станислав Костов стреля с глава, но топката мина на сантиметри от гредата. В 59-ата минута Костов намери Неделев, който шутира, но над вратата, пазена от Стоян Колев. В 70-ата минута “акулите” създадоха първата си опасност пред вратата на Ботев, след като Асис пробва центриране от свободен удар, топката се насочи коварно към долния ляв ъгъл на вратата, но вратарят Шеткус внимаваше и спаси. В 79-ата минута Станислав Костов открадна топката в центъра на терена и изведе Цветков сам срещу Колев, но нападателят на “жълто-черните” беше застигнат и блокиран от защитата на Черноморец.