Дунав – Витоша 0:0, червен картон за гостите

Отборите на Дунав и Витоша (Бистрица) играят при 0:0 един срещу друг на градския стадион в Русе в среща от плейофа за 11-14 място. SPORTAL.BG

През първата част двата тима действаха много предпазливо и ситуациите пред двамата вратари на пкартика липсваха. Единствената по-спорна ситуация бе в седмата минута, когато топката сякаш удари Четин Садула в ръката преди един пас към вътрешността на наказателното поле, но съдията прецени, че няма умисъл и не отсъди дузпа.

Предстои тежка битка за оцеляване в Първа професионална лига. Двата тима се срещнаха на същия етап от първенството и през миналия сезон. Тогава русенци нямаха никакъв проблем и спечелиха и двата мача с 1:0 в Бистрица и с 3:1 на свой терен.

В редовния сезон двата тима размениха по една победа. Витоша спечели с 2:1 още в първия кръг на кампанията. В ответния мач обаче “Драконите” се наложиха с 3:0.

Всъщност статистиката е силно в полза на русенци. В 6-те изиграни срещи между двата тима Дунав има 5 победи и само 1 загуба. Като домакин “Драконите” са безпощадни срещу “Тигрите” – 3 победи от 3 мача и голова разлика 9:1.

Добрата новина и в двата лагера е, че няма контузени и наказани играчи. Людмил Киров ще пусне в игра Макенджиев на вратата и пред него Мартин Ковачев, Илия Мунин и Георги Динков. Инкоом и Васев ще са халф-бековете. В средата пък ще действат Димов и Станоев. В предни позиции пък ще бъде триото Светослав Ковачев, Фирцулеску и Иса.

Треньорът на Витоша Росен Кирилов пък ще противопостави Василев под рамката и Попев, Бонев, Купенов и Цанков в отбрана. Котев и Лазаров ще са дефанзивни халфове, а Гъргоров ще действа като плеймейкър. Вълчанов и Садула ще започнат на крилата, а в атака ще действа Долапчиев.

Първа професионална лига, плейоф 11-14 място:

ДУНАВ – ВИТОША 0:0

ДУНАВ: 21. Благой Макенджиев, 5. Георги Динков, 16. Мартин Ковачев, 23. Илия Мунин, 14. Божидар Васев, 11. Диян Димов, 31. Красимир Станоев, 2. Самуел Инкоом, 10. Драгош Фирцулеску, 98. Светослав Ковачев, 22. Исмаил Иса

ВИТОША: 1. Християн Василев, 94. Юлиян Попев, 5. Венцислав Бонев, 24. Георги Купенов, 18. Петко Цанков, 14. Четин Садула, 7. Кристиян Кочилов, 77. Иван Вълчанов, 80. Лъчезар Котев, 23. Емил Гъргоров, 45. Григор Долапчиев

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 19:30 часа