Етър победи резервите на Локо (Пд) и чака следващия си съперник (снимки+видео)

Отборът на Етър победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 на стадион “Ивайло” в среща-реванш от полуфиналния плейоф за седмото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Единственото попадение в мача реализира Крум Стоянов в 63-ата минута. Трябва да отбележим, че отборът на Бруно Акрапович бе пълен с резервни футболисти. Пловдивчани запазиха основни футболисти за финала за Купата на 15 май срещу Ботев. В следващия кръг от плейофите отборът на Красимир Балъков ще се изправи срещу победителя от двойката Славия – Ботев (Враца), които играят по-късно тази вечер. Първата среща помежду им завърши при нулево равенство.SPORTAL.BG

 

“Болярите” спечелиха първия мач на “Лаута” с 2:0 и бяха фаворит за продължаване напред, но треньорът Красимир Балъков предупреди, че невсичко е решено в първия мач. Затова героят от САЩ’94 изискваше максимална концентрация от играчите от първата до последната минута, за да не последват съдбата на Барселона срещу Ливърпул от Шампионската лига.

В Локомотив подходиха доста предпазливо за мача, тъй като им предстои финал за Купата на България срещу Ботев (Пловдив). Затова треньорът Бруно Акрапович запази трима от основните си играчи. Той остави извън групата за мача капитана Димитър Илиев и защитниците Милош Петрович и Томашевич. С наказания за мача пък са Езе и вратарят Мартин Луков.

Днешният сблъсък бе под номер 7 в персоналното съперничество като треньори между Балъков и Акрапович. В шестте изиграни срещи досега Етър имаше две победи, а Локо – 1, а три пъти не е бил излъчван победител.

В 14-ата минута опасен удар на Георги Сърмов премина покрай десния страничен стълб на вратата зад Илко Пиргов. Локо (Пд) отговори с удар на Умарбаев, който също излезе в аут. Първият точен удар към една от двете врати дойде в 24-ата минута.

Момчил Цветанов се освободи добре от футболист на Етър и напредна, след което стреля от далечна дистанция, но топката бе уловена от Христо Иванов. В 27-ата минута на Сърмов отново бе дадена възможността да стреля към вратата на Пиргов от границата на наказателното поле, но полузащитникът не успя да отправи точен шут. В 40-ата минута Крум Стоянов също пробва късмета си, но ударът му срещна крак на негов съотборник и излезе в аут.
В самото начало на второто полувреме Локомотив можеше да поведе в резултата, без да се налага да организира атака. Топката бе върната към Христо Иванов, но мина под крака на стража. Иванов все пак успя да настигне кълбото и да го спре на самата голлиния. На почивката Яни Пехливанов влезе в игра на мястото на капитана на Етър Георги Сърмов. В 52-ата минута Венцислав Василев стреля необезпокоявано от далечна дистанция, но в аут.
В 63-ата минута офанзивните смени, които наставникът на Локомотив (Пловдив) направи, позволиха на Етър да открие резултата. Грешка на Лукас Масоеро в опита му да изчисти топката позволи на Крум Стоянов да излъже Асен Георгиев и с много точен удар вкара топката във вратата на Илко Пиргов. В 70-ата минута стражът на “смърфовете” направи феноменално спасяване при удар на Румен Руменов.
От малък ъгъл Анте Аралица не успя да отбележи в 83-ата минута. Нападателят бе намерен зад гърба на защитата на Етър, но топката му избяга встрани и хърватинът не насочи удара си в очертанията на вратата. Така Етър се поздрави с успеха и чака победителя в двойката между Славия и Ботев (Враца).
ЕТЪР – ЛОКОМОТИВ 1:0

1:0 Крум Стоянов 63

ЕТЪР: Христо Иванов, Венцислав Василев, Артьом Артюнин, Крум Стоянов, Пламен Гълъбов, Георги Сърмов, Велко Батрович, Даниел Младенов, Румен Руменов, Никола Колев, Флорент Боджадж;

ЛОКОМОТИВ: Илко Пиргов, Асен Георгиев, Лукас Масоеро, Уирис Густаво, Янко Ангелов, Игор Банович, Момчил Цветанов, Парвизджон Умарбаев, Абделхаким Буна, Ален Ожболд, Елитон Джуниор;

ГАЛЕРИЯ