Добруджа“ изпадна 2 кръга преди края

Два кръга преди края на сезона „Добруджа“ изгуби шансовете си за оставане в професионалния футбол. Жълто-зелените бяха победени от пряк конкурент – „Кариана“, с 2:0.

Мачът в близкото до Монтана село Ерден започна с натиск на добричлии, които бяха подкрепяни от над 50 свои фенове при това далечно гостуване. Още в 8 мин. добруджанци бяха близо до откриването на резултата. След корнер топката попадна в Янчо Андреев, но ударът му бе спасен от вратаря на „Кариана“ Павел Станчев.

Постепенно домакините изравниха играта, за което заслуга имаше и съдията с отсъжданията си във вреда на „Добруджа“. Така се стигна до 44 мин., в която Евгени Игнатов изведе „Кариана“ напред в резултата след точно изпълнение от фаул. Гостите хвърлиха всички сили в атака след почивката и бяха близо до изравняването при удар на Росен Кръстев, който обаче уцели гредата. В добавеното време на мача Цветомир Тодоров подпечата победата на домакините с втори гол.

Така отборът на Добрич остана на последното място в класирането на Втора лига. Същевременно победи в този кръг постигнаха „Ботев“ (Гълъбово), „Пирин“ и „Несебър“, и те вече са недостижими за „Добруджа“ 2 кръга преди края на първенството.

След като повече от половин век бе играл винаги в А или Б група, в последните 12 години отборът на Добрич за 4-ти път изпада в аматьорския футбол, като сега за първи ще завърши като последен в крайното класирането на Втора лига.