Троен стимул за Левски срещу Черно море

 

Довечера от 19:00 часа Левски посреща Черно море в двубой от 7-ия кръг на плейофите в първата шестица на първенството. “Сините” не са никак убедителни през пролетта и спечелиха само един от последните си 4 мача – гостуването на Ботев (Пловдив) миналата седмица. Предишната им победа бе именно срещу Черно море, но на “Тича” – 1:0 с гол на Станислав Костов.SPORTAL.BG

Левскарите още нямат успех на собствения си стадион след зимната пауза. Това би трябвало да ги мотивира да изиграят силен мач срещу съперник, който често ги огорчава в последните години. “Моряците” елиминираха столичния тим в турнира за Купата на България, а през есента шампионатният двубой помежду им на “Герена” завърши 2:2.

Не трябва да се подценява и възможността Левски да се доближи на 4 точки от ЦСКА-София след вчерашното равенство на “армейците” срещу Лудогорец. В предпоследния кръг предстои дербито между “сини” и “червени”, а то може да се окаже от решаващо значение за второто място.

Очаква се Георги Тодоров да заложи на състава, който победи в Коматево. На вратата ще е Николай Михайлов, карето бранители ще оформят Живко Миланов, Деян Иванов, Нуно Рейш и Иван Горанов, а пред тях ще играят Мартин Райнов и Кали Тиам. Младокът Илия Юруков този път най-вероятно ще седне на пейката. Сред титулярите ще се завърне Давиде Мариани. Швейцарецът ще органзира играта на Левски, а Паулиньо и Станислав Иванов ще действат по двата фланга на атаката. В предни позиции ще се разчита на голмайстора на Първа лига Станислав Костов.

Гостите от Варна пристигат без контузения Георги Божилов и наказания Патрик Андраде. Любопитното е, че в защитната формация на “моряците” ще има трима футболисти, минали през Левски – Виктор Генев, Пламен Димов и Стефан Станчев. В халфовата линия ще си партнират Петър Витанов и Васил Панайотов, който доскоро също носеше синия екип. Капитанът Георги Илиев, Аристот Ндонгала и младата звезда Мартин Минчев ще действат зад нападателя Жоржиньо.

Черно море вече няма сериозни цели до края на сезона, но това може да помогне на отбора да играе без напрежение и да изненада съперника. Илиан Илиев със сигурност няма да подени мач и ще иска тимът му да си тръгне поне с точка от “Герена”.

ППЛ – 33-и кръг:

ЛЕВСКИ – ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Н. Михайлов; Миланов, Д. Иванов, Рейш, И. Горанов; Тиам, Райнов; С. Иванов, Мариани, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Г. Тодоров
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Дюлгеров; С. Станчев, П. Димов, Генев, Кононго; Панайотов, Витанов; Ндонгала, Г. Илиев, М. Минчев; Жоржиньо
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Ивайло Стоянов
СТАДИОН:Георги Аспарухов
НАЧАЛО: 19:00 часа