Дунав направи малка крачка към спасението, Витоша чака развръзката във Втора лига

Отборът на Дунав направи малка крачка към спасението, побеждавайки с 1:0 Витоша. Двубоят беше мач-реванш от полуфиналния плейоф за оставане в елита. Исмаил Иса отбеляза единственото попадение за “драконите” в 15-ата минута. В добавеното време Светослав Ковачев получи директен червен картон за изблъскване. Първата среща в Русе завърши при резултат 0:0 и така всичко трябваше да се реши в днешния сблъсък. Дуанв се класира за втория бараж, където ще се изправи срещу Септември. Този сблъсък ще определи името на първия отбор, който остава в елита. Витоша пък отива на бараж срещу втория във Втора лига.SPORTAL.BG

Русенци имат само 1 загуба от Витоша в 8-те изиграни мача помежду им, а 1 среща е завършила наравно. Освен това двата отбора играха на този етап в първенството и през миналия сезон и тогава краен победител бяха русенци.

Притеснителното за Дунав преди днешния мач бе, че единствената загуба от Витоша бе през тази кампания. В 1-ия кръг на редовния сезон на 20 юли “тигрите” се наложиха с 2:1 в Бистрица, като тогава направиха първия пълен обрат в своята история в Първа лига. Освен това “драконите” не се намират в най-добрата си форма, като не успяха да спечелят последните си три мача.

В 4-ата минута пред Исмал Иса се откри възможността да стреля с глава след центриране от корнер. Ударът на нападателя бе твърде лек и Християн Василев успя да улови без проблеми. Отново след корнер, пет минути по-късно, Дунав застраши вратата на Витоша. Диян Димов не успя да насочи удара си с глава в очертанията на вратата.
В 15-ата минута Исмаил Иса успя да се разпише след страхотно подаване на Диян Димов от левия фланг. Нападателят засече центрирането на своя съотборник, възползвайки се от изоставането на Георги Купенов.

В 40-ата минута Дунав организира добра атака по дясното крило. Топката бе вкарана в средата на терена, където Божидар Васев овладя и стреля, но твърде слабо, за да застраши вратата на Витоша. В края на първото полувреме Лъчезар Котев стреля с глава в аут.

В 48-ата минута отново Дунав погледна първи към вратата на домакините и Мартин Ковачев пробва шут, който излезе в аут. Още една добра възможност за гостите се откри в 62-ата минута. Исмаил Иса стреля с глава към вратата на Християн Василев, но без успех. В 78-ата минута Емил Гъргоров шутира в аут от далечна дистанция. Минута по-късно Светослав Ковачев направи сериозен пропуск, останал очи в очи със стража на Витоша. Младокът бе изведен зад гърба на защитата от центъра на терена, но при удара си не успя да преодолее Василев. В добавеното време Светослав Ковачев получи директен червен картон за изблъскване на противников играч.

Първа професионална лига, 1/2-финален плейоф за оставане, реванш:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – ДУНАВ (РУСЕ) 0:1
0:1 Иса (15)

Стартови състави:

ВИТОША: Християн Василев, Венцислав Бонев, Румен Гьонов, Кристиян Кочилов, Четин Садула, Емил Гъргоров, Героги Купенов,  Иван Вълчанов, Лъчезар Котев, Григор Долапчиев, Юлиян Попев;

ДУНАВ: Благой Макенджиев, Георги Динков, Мартин Ковачев, Илия Мунин, Александър Исаевски, Диян Димов, Христо Попадийн, Самуел Инкоом, Божидар Васев, Светослав Ковачев, Исмаил Иса;

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Неделчо Гаджалов

ГАЛЕРИЯ