Преглед на водещите новини в спортните медии (България)


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport
В Mура нямат пари за бензин, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Съперникът на ЦСКА в Лига Европа – словенският Мура, е раздиран от безпаричие. Това призна звездата на отбора Мате Етерович. “Нямаме пари за гориво. На летището в Баку бяхме принудени сами да си платим визите”, разкри Етерович пред местен вестник.
ЦСКА се мъчи на „Армията”
ЦСКА поизмъчи близо 5000 свои фенове, докато победи с 2:0 македонския Дрита, който тази пролет спечели промоция за елита. Стойчо Младенов направи доста експерименти при генералната репетиция за сблъсъка с Мура, но отборът изобщо не впечатли. На почивката резултатът бе 0:0 и едва в 50-ата минута Мораеш блесна и откри. Вторият гол бе дело на Крачунов след асистенция на Христо Янев.
От трибуните се чуваха скандирания срещу собствениците от „Титан”, а при представянето на новите попълнения преди двубоя Венци Живков отнесе доста освирквания.
Юноша избра аматьори пред Левски
Юношата на Левски Тодор Гочев, който бе на лагер с първия тим в Австрия, се отказа да чака шанс за изява. Левият бек предпочете да се върне в аматьорския Мастер (Бургас), където игра през пролетта. Това ще му позволи да прекъсне зависимостта си от „сините”. Всеки професионален отбор трябва да плаща трансферна сума, защото Гочев не е навършил 23 години.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Фурия от Коринтианс в Разград
Шампионът Лудогорец взе шестото си ново попълнение преди началото на сезона. Вчера договор с разградчани подписа нападателят Паулиньо (24 г.). Бившият футболист на Фламенго и Коринтианс пристигна в България преди 2 дни и премина медицински изследвания, преди да парафира с шампионите.
В клуба от Разград разкриха, че преговорите с Паулиньо са продължили повече от 6 месеца, но в крайна сметка треньорът Ивайло Петев е успял да го убеди да подпише. Вчера той направи и първа тренировка с новите си съотборници. Бразилецът обаче няма да дебютира за Лудогорец в мача от Шампионската лига срещу Динамо Загреб в сряда, защото няма картотека.
Втори отписан остава в Левски
Левски не може да се отърве от Йордан Милиев и най-вероятно ще го задържи до зимата. Треньорът на сините Илиан Илиев не искаше бранителя в редиците си за новия сезон, но след много разговори е склонил да го остави още 6 месеца.
Подобно нещо преди няколко дни се случи и с друг централен защитник на сините-Сюлейман Диамутен. Никой не пожела да вземе малиеца и той също ще продължи да носи синята фланелка.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Мораес вкарва при 2:0 над македонци
ЦСКА загря за гостуването си в Словения с контрола срещу новака в македонския елит Дрита. Червените спечелиха с 2:0, а преди началото на проверката пред малобройната публика на “Армията” бяха представени всички футболисти на ЦСКА, на които Стойчо Младенов ще разчита през новия сезон. Очаква се към настоящата група да се присъединят още едно или две нови попълнения. На проверката присъстваше единият от собствениците – Димитър Борисов. Изпълнителният директор Венци Живков и новият спортен директор Родолфо Ваноли бяха освиркани от публиката.
На контролата се събраха едва около 2000 фенове, което може да се определи като срамно малко. Навремето ЦСКА имаше толкова публика само на тренировка. На фона на ниската посещаемост твърденията на клуба, че са регистрирали големи продажби на фланелки и абонаментни карти, изглеждат пълна лъжа. Ясно е, че феновете на червените са, меко казано, възмутени от начина, по който се управлява ЦСКА, и това за пореден път си пролича вчера.
Стойчо Младенов започна със състава, с който най-вероятно ще стартира и при гостуването на Мура в четвъртък. За втори пореден път Анеси бе ситуиран на позицията зад централния нападател Мораес, а съответно отляво и отдясно на атаката действаха Христо Янев и Присо. Двойката вътрешни халфове бе в състав Янчев – Коста Янев. ЦСКА още от самото начало наложи траен контрол над събитията на терена, но в първите 20 минути червените пропуснаха 3 добри положения за гол, най-чистото от които бе пропиляно от Христо Янев. Дрита от своя страна показа твърде ниско ниво и се бранеше през цялото време, разчитайки единствено на изключително редки контраатаки. Въпреки пълната си доминация и близо 80% владеене на топката през първото полувреме ЦСКА така и не успя да стигне до точен завършващ удар и двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство. Втората част започна с два бързи гола за армейците. Резултата откри Жуниор Мораес, който се възползва от отличен пробив и центриране на Бандаловски. Веднага след това Пламен Крачунов покачи на 2:0, засичайки с глава центриране на Христо Янев от фаул. След попадението от игра бяха извадени Христо Янев и Мораес, а на терена се появиха Карачанаков и Платини, който направи повторен дебют за ЦСКА. През второто полувреме атаката на червените бе водена от Платини и Шеридън, като бразилецът играеше като нападател от втора позиция. Армейците продължиха да натискат, а опонентът им бе прекалено слаб, за да се противопостави успешно. ЦСКА пропиля още няколко положения, а след края на контролата стана ясно, че Стойчо Младенов няма да разчита на дошлите на проби нападатели Лукас Винисиус Силва и Серж Нуяджи.
Маркиньос подписа с китайци
Бившият футболист на ЦСКА Маркиньос ще играе в Китай от новия сезон. Вчера полузащитникът подписа с елитния Чангчун Ятай. Понастоящем този отбор заема петата позиция в местната Суперлига, а през изминалия сезон завърши на седмо място.
Маркинъос направи име в ЦСКА, след като през лятото на 2007-а дойде от Беласица. Той игра четири години на „Армията”, записвайки 121 мача и 24 гола. През миналото лято бе трансфериран в състава на Анортозис за сумата от 300 000 евро, който тогава бе ръководен от бившия треньор на Левски Станимир Стоилов. Там той записа 27 мача във всички турнири, реализирайки три гола, а отборът му завърши на четвърта позиция в местното първенство.
Роденият в Бразилия 30-годишен играч има и два мача в националния отбор на България, тъй като преди няколко години се сдоби и с български паспорт.