Петър Гьошев и Димитър Спасов с успех

Екипажът на Престиж Рали Тим Петър Гьошев и навигаторът му Димитър Спасов (Пежо 207 S2000) спечелиха третото състезание от програмата на рали шампионата на България за 2012 г.SPORT.BNT.BG

След първите места в Сърбия Рали и България през 2010 г., след победата в състезанието в Боровец през миналата година, това е четвъртата победа на екипажа в генералното класиране.

Двамата завършиха като победители в осмото издание на рали Твърдица и записаха общо време от 1.00:24.02 ч, изпреварвайки с 29.9 сек моиналогодишните първенци тук Крум Дончев/Петър Йорданов (Глобул Рали Тим, Пежо 207 S2000). Трети остана екипажът на временните лидери в състезанието до 6-ата скоростна отсечка Пламен Стайков/Слав Ландов (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9), които са на 53.7 сек.

Стайков и Ландов водеха в класирането с 9.6 сек на Димитър Илиев/Янаки Янакиев (Виваком Рали Тим, Шкода Фабия S2000), но на етапа Твърдица 1 (19.75 км) спукаха гума и завършиха на близо минута от победители на тази тосечка Илиев/Янакиев. След този етап Гьошев/Спасов поеха контрола над рали Твърдица и останаха на върха на класирането до финала на площад Свобода днес.

Състезанието получи допълнителен неочакван обрат, след като миналогодишния шампион и лидер в класирането на националното първенство Димитър Илиев прекрати участието си на етапа Девина 2 заради счупен заден десен шенкел. Според близки до тима повредата е била готова още при първото преминаване, но автомобилът е дефектирал на не повече от 20-тина километра от финала.

Това е първото отпадане на Илиев/Янакиев от 3 септември 2010 г., когато не успя да завърши в Сливен Рали заради дефект на двигателя.