Етър пречупи Славия и ще играе за Лига Европа с Левски (видео)

Отборът на Етър спечели с 2:0 плейофа срещу Славия и се класира за баража за Лига Европа, където ще срещне Левски. “Виолетовите” бяха по-добри днес и закономерно се поздравиха с краен успех в двубоя с “белите”. Момчетата на Златомир Загорчич имаха аванс от един гол след първата среща в София, но нещата се преобърнаха на стадион “Ивайло”. Яни Пехливанов откри резултата с изстрел отблизо в 23-ата минута. В 37-ата минута Милчо Ангелов направи 2:0.SPORTAL.BG
 
Преди началото на мача домакините почетоха легендата на българския футбол Красимир Балъков, който изведе “болярите” за последен домакински мач. Както е известно, героят от САЩ’94 ще поеме националния отбор през юни и това е последен негов двубой начело на Етър на стадиона във Велико Търново. Бала получи свои снимки в рамка и аплодисментите на публиката.

 
Първите минути на мача предложиха скучен футбол. Няколко изритани топки и игра в центъра в началните 20 минути. Веднага след това обаче “болярите” откриха резултата. Центриране от ъглов удар се отби в ръката на бранител в бяло, след което Яни Пехливанов простреля Георги Петков от упор. Капитанът на “белите” вдигна ръка за засада, но такава не бе отсъдена.
 
Няколко минути по-късно опитният вратар се изнерви от обидите, долитащи от публиката на “Ивайло”, и изрита топката към трибуните. От агитката на Етър дойде “отговор” под формата на бутилки с минерална вода, а Балъков призова запалянковците да охладят страстите си.

В 38-ата минута Петков трябваше да бърка отново в своята мрежа. При идентична ситуация “виолетовите” нанесоха втори удар. Милчо Ангелов преодоля съпротивата на Янис Карабельов и посрещна с глава центриране от корнер, от същата страна като при първия гол. След миг топката се спря във вратата на Славия – 2:0.

 
Второто полувреме започна с още опасности пред рамката на “белите”. Даниел Младенов докосна третото попадение, но Гошо Петков спаси удара му с крак. Последва сериозно разбъркване във вратарското поле на гостите, но до 3:0 отново не се стигна.

В 69-ата минута Румен Руменов нанесе много силен шут, избит от бдителния Петков, който започна да се кара на бранителите пред себе си. До края тимът от столицата не направи нищо, за да заслужи гола, който би дал друга насока на плейофа и така радостта остана за “болярите” от Велико Търново, които вече гледат към финалния бараж с Левски.

 
Етър – Славия 2:0
 
1:0 Пехливанов (23)
2:0 Ангелов (38)
 
Стартови състави:

Етър: Хр. Иванов, Запрянов, Гълъбов, Пехливанов, Василев, Кр. Стоянов, Сърмов, Руменов, Боджадж, Младенов, Ангелов

Славия: Петков, Томбак, Хуманес, Гамаков, Велковски, Йомов, Шоколаров, Карабельов, Узунов, Тасевски, Чунчуков

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Ивайло”, Велико Търново