Надеждата умира последна

Днес в 20:00 часа ЦСКА-София приема Ботев (Пловдив) в последния мач за сезона в Първа професионална лига. Всички на “Българска армия” мечтаят за чудо, което да изведе “червените” до титлата. Те са само на точка зад лидера в класирането Лудогорец, но ако разградчани спечелят домакинството си на Черно море, те ще завоюват осмата си поредна титла. Всякакъв друг резултат на “Лудогорец арена” обаче дава шанс на ЦСКА-София да атакува върха в последния възможен момент и да отмъкне златните медали от “Орлите”. За целта обаче възпитаниците на Добромир Митов трябва първо да спечелят своя мач срещу “Канарчетата”.SPORTAL,BG

ЦСКА-София по чудо все още е в борбата за титлата. “Армейците” пропуснаха няколко добри възможности през сезона да вземат съдбата в свои ръце, но правеха грешки във важните моменти. Лудогорец обаче също обаче се дънеше и това позволи на “червените” да мечтаят до последно.

В същото време Ботев пристига без никакви сериозни амбиции в този мач. Пловдивчани обаче се оказаха черна котка за ЦСКА-София този сезон. Те спряха “червените” на 1/2-финала за Купата на България, а след това нанесоха и още една неприятна загуба на възпитаниците на Любослав Пенев, което доведе и раздялата с наставника. След това обаче “Канарчетата” загубиха финала за купата от вечния съперник Локомотив (Пловдив) и това като че ли уби настроението в съблекалнята. “Жълто-черните” така и не могат да се съвземат, като са в серия от 5 поредни загуби във всички турнири. Трудно е да повярваме, че пловдивчани ще се хвърлят с всички сили в днешната среща, макар че ЦСКА-София е достатъчно сериозен дразнител, така че може и да видим раздаване до краен предел.

Домакините не могат да използват днес контузения Иван Турицов и наказания Кристиан Малинов. Най-вероятно на вратата ще започне Черниаускас, а пред него в защита ще е карето Атанасов, Чорбаджийски, Томаш и Жеферсон. Пинто и Бикел ще бъдат двамата опорни халфове, а Тиаго ще изпълнява ролята на плеймейкър. Евандро и Енрике ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Соу.

Ботев идва в София без контузения Зехиров. Треньорът Николай Киров вероятно ще заложи на Ангелов под рамката и Филипов, Димитров, Пиргов и Марин в отбрана. Апостолов ще действа като дефанзивен полузащитник, а пред него в средата на терена ще са Балтанов и Шопов. Добрев и Неделев ще оперират по крилата, а в аатка ще започне Доре.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 10 кръг:

ЦСКА-СОФИЯ – БОТЕВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни състави:

ЦСКА: Черниаускас, Атанасов, Чорбаджийски, Томаш, Жеферсон, Пинто, Бикел, Тиаго, Евандро, Енрике, Соу

БОТЕВ: Ангелов, Филипов, Димитров, Пиргов, Марин, Апостолов, Балтанов, Шопов, Добрев, Неделев, Доре

Стадион: “Българска армия”, София
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 20:00 часа