Витоша е царят на баражите, “тигрите” отказаха Монтана от Първа лига (видео+снимки)

Витоша (Бистрица) ще играе в Първа лига и през сезон 2019/20. Това стана ясно след днешния мач на “тигрите” срещу Монтана, които се изправиха един срещу друг в бараж, който определи последния участник в Първа лига през следващия сезон. Футболистите на Росен Кирилов победиха Монтана с 3:0. Григор Долапчиев (52) изведе Витоша напред в резулта, а Емил Гъргоров (90, 90+2) направи резултата класически. Това бе трети спечелен бараж на Витоша, който и през миналата година трябваше да играе в директен мач за оцеляването си срещу Локомотив (София), а преди това спечели бараж за влизане в елита. Вчера Арда (Кърджали) драматично се наложи с 1:0 над Септември (София) и за първи път в историята си ще играе в елитната дивизия. Днешният двубой се очакваше да бъде много равностоен, а букмейкърите даваха известно предимство на “тигрите”.

Отборът на Росен Кирилов остави добри впечатления с представянето си през настоящия сезон, но не можа да избегне директните двубои за оцеляване. Тимът от Бистрица разполага с интересна сплав от опитни и млади футболисти, но днес не можеше да разчита на голямата си звезда Емил Гъргоров като титуляр. Въпреки това Бадема се появи от резервната скамейка и вкара два гола за тима си.

Първите десет минути на срещата не предложиха нищо интересно пред двете врати, като отборите трудно достигаха до положения. В 16-ата минута опасен удар на Ивайло Лазаров от воле намери тялото на защитник в бяло. Символичните домакини имаха претенции за неотсъдена дузпа, но главният съдия Николай Йорданов посочи ъгловото флагче.sportal.bg

Второто полувреме започна с пробив на Четин Садула по левия фланг, а минута по-късно и с удар на капитана на Витоша над вратата. В 52-ата минута Григор Долапчиев изведе Витоша напред в резултата с красив гол след акробатичен удар. Нападателят засече меко центриране на Стефан Христов, като попадението му бе доста красиво. В 73-ата минута шут на Емил Гъргоров от далечна дистанция попадна право в ръцете на вратаря Ивайло Василев. В рамките на две минути Монтана отправи два удара към вратата на Витоша. Първо Николай Цветков изскочи зад гърба на защитата на Витоша, но стреля в аут. Веднага след това Сергей Георгиев намери топката от движение, но тя попадна в ръцете на Християн Василев.

В 83-ата минута Гъргоров нацели страничната греда. Опитният нападател получи добро подаване в наказателното поле от Стефан Христов, успя да се обърне и стреля, но нямаше късмет. В 88-ата минута Гъргоров направи нов пропуск.

Нападателят бе изведен очи в очи срещу вратаря, но стреля право в него. Две минути по-късно стражът на Монтана направи сериозна грешка, след като увисна във въздуха. Ивайло Василев даде възможност на Емил Гъргоров да получи топката на празна врата и да вкара. Само две минути по-късно Гъргоров вкара своя втори гол. Стефан Христов подаде към своя съотборник с пета, а той прати топката в далечния ъгъл за крайното 3:0.

Бараж за оставане/влизане в Първа лига:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – МОНТАНА 3:0
1:0 Долапчиев (52)
2:0 Гъргоров (90)
3:0 Гъргоров (90+2)

Стартови състави:

ВИТОША: Християн Василев, Тодор Гочев, Венцислав Бонев, Четин Садула, Петко Цанков, Михаил Милчев, Григор Долапчиев, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Стефан Христов, Георги Амзин

МОНТАНА: Ивайло Василев, Даниел Георгиев, Иван Михов, Галин Ташев, Владимир Айтов, Димитър Илиев, Сергей Георгиев, Йордан Йорданов, Атанас Илиев, Николай Цветков, Тони Тасев

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: Славия“, София
НАЧАЛО: 20:00 часа

ГАЛЕРИЯ