Бала хвърля 18-годишен талант срещу Чехия

Селекционерът на България Красимир Балъков хвърля 18-годишен талант от първата минута в Прага, научи Sportal.bg. Специалистът, който се готви за своя дебют начело на “лъвовете”, ще пусне като титуляр срещу Чехия крилото на Черно море Мартин Минчев. Роденият във Варна футболист вече направи дебют за “трикольорите”, като изигра общо 22 минути в първите два мача от европейските квалификации през март срещу Черна гора (1:1) и Косово (1:1). Талантът дори се размина с исторически победен гол в последните секунди на мача с черногорците на стадион “Васил Левски“.

На стадион “Дженерали Арена” обаче Минчев за първи път ще чуе националния химн от позицията на стартовите 11. Младокът направи много добър сезон на “Тича”, изигравайки общо 30 мача, а в 23 от тях беше титуляр. Той вкара и три попадения за “моряците”. Навършилият през април 18 години талант има вече общо 56 официални мача за варненци.

Минчев демонстрира доста голяма зрялост за годините си, като единственото притеснение в щаба на Бала е той да не прегори в мача, но именно върху това работят бившият плеймейкър и асистентите му Йончо Арсов и Станислав Генчев.