ЦСКА готви удар по Левски с вратар

ЦСКA прави опити да привлече македонския вратар на Арсенал Деян Илиев. БЛИЦ разкри още през април 2018 година, че “армейците” водят преговори с него, но тогава до трансфер не се стигна. Сега “червените” отново са се насочили към национала на югозападната ни съседка. Интерес към него проявява и Левски, където също търсят вратар, който да бъде конкуренция на Николай Михайлов. Преди три дни Илиев остана резерва в евроквалификацията срещу Полша (0:1), а същото се случи и снощи в двубоя с Австрия (1:4), пише “Тема Спорт”.

През изминалия сезон макенодецът е записал 17 мача за тима на Арсенал до 23 години, който се състезава в дублиращата лига на Англия. Илиев е допуснал 34 гола. Той не е играл от 11 март, но впоследствие е привикан в представителния тим от Унай Емери. Македонецът дори бе на пейката във финала на Лига Европа срещу Челси. Неговият договор изтича на 30 юни.БЛИЦ

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Вратарят е висок 195 см, като до 2012 година е част от Беласица (Струмица), след което е привлечен в Арсенал. Започва във формацията на “Артилеристите” до 18 години. Бил е национал на страната си във всички формации от 17-годишните до представителния тим. Стражът притежава и български паспорт, така че ако премине в ЦСКА-София, няма да заема квота за чужденец извън ЕС.

“Армейците” усилено търсят сериозна алтернатива на титулярния страж Витаутас Черниаускас. Главният скаут Стойчо Стоилов призна наскоро, че ще бъде привлечен играч от чужбина. “Ще вземем вратар, който да даде нужната конкуренция на Черниаускас и който е по-добър – той да пази”, заяви Стоилов.