Последно: ЦСКА тръгна за Словения без Мораеш

Бразилският голмайстор на ЦСКА Жуниор Мораеш не замина с тима за Словения, където утре “червените” срещат Мура в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.sportni.bg

Тази сутрин “армейците” излетяха от летище София за гостуването си в Словения, но без двамата си бразилски нападатели – Жуниор Мораеш и Мишел Платини, след като последният не бе картотекиран, а голмайсторът на състава остана в България, за да чака трансфера си в Металург Донецк.

До последно се очакваше, че Мораеш ще пътува с ЦСКА, но явно очертаващия се негов трансфер е оказал влияние за оставането му в България.

“Жуниор Мораеш не замина с отбора и няма да вземе участие в срещата срещу словенците. Преговорите около неговия трансфер продължават”, заяви Стойчо Младенов.

Бразилецът на няколко пъти бе на косъм от трансфер в украинския Металург Донецк, но в последния момент сделката пропадаше. Преди две седмици той дори замина за Австрия, където се готвеха украинците, но така и не тренира с тях и се завърна след само три дни, тъй като двата клуба не се разбраха за плащанията по трансфера.

Самият Мораеш призна още тогава, че се връща в ЦСКА за малко. Днес “Меридиан Мач” твърди, че “Титан”-ите упорито навиват бразилеца да си тръгне, за да лапнат около 2 млн. евро. По последна информация именно такава е сумата, която ще даде Металург за него.

Докато течаха преговорите между ЦСКА и настоящия клуб на Велизар Димитров, Грегъри Нелсън и Зе Соареш, украинците привлякоха италианския нападател Гаетано Монакело от Интер.

Това като нищо може да спре Мораеш за Донецк. След отпадането на бразилеца от групата, треньорът на ЦСКА има на разположение група от 17 футболисти.

Мачът от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу словенския Мура е в четвъртък от 21:00 българско време и ще бъде излъчен пряко по БНТ.