Илиан Илиев: Няма да играем за резултат

Ние не трябва да излизаме да играем за резултат, тъй като ако излезем да вкараме определен Х голове, ще има напрежение. Трябва да сме агресивни, да сме близо до тяхната врата и да притежаваме повече топката. Това каза старши треньорът на Левски Илиан Илиев на официалната си пресконференция преди първия евро мач на неговия отбор, предаде репортер на Novsport.com от стадион „Георги Аспарухов”. Утре от 20:00 ч „сините” приемат ФК Сараево в първа среща от втория квалификационен кръг на Лига Европа.  NOVSPORT.COM
Илиев уточни: „Като казвам, че няма да гоним резултат, казвам, че няма да гоним определен брой голове. Иначе тъй като сме домакини, ще искаме да ги пресираме и това е нормално.”
Подготовката на „сините” е протекла нормално, каза новият им наставник. В тима няма контузени футболисти.
„Групата ни не е голяма, че да имаме големи проблеми при определянето й”, подчерта Илиев. „Ще вземем на лагер всичките си здрави играчи.”
Въпреки, че не е напълно подготвен, нападателят Жоао Силва, който акостира от Евертън ще попадне в групата на Левски„Той физически е добре, беше добре и на тестовете. Не е играл обаче нито една контрола. С повечето юноши изигра 6-7 минути. Шампионатът е дълъг, така че ще има възможност. Със сигурност попада в групата. Тя е от 17 човека, плюс двама вратар”, посочи младият специалист.

Треньорът подчерта, че все още не е решил на кои футболисти ще заложи в утрешния двубой и къде ще ги постави, „тъй като имаме още две тренировки” и всичко може да се случи.

„Важното е да излезем утре с настроение и да победим”, каза той. “Трябва да уважаваш противника, тъй като за да го победиш първо трябва да го уважаваш. Надявам се да дойдат хора да ни подкрепят, за да направим един добър резултат за втория мач.”

Що се отнася до позицията на Станислав Ангелов и на въпрос дали като защитник или като опорен халф ще го използва, Илиев отговори шеговито: “След тренировките той ще ми каже като какъв иска да играе.”

“Има ги и двете вероятности, ще видим. Това са от лесните проблеми за решаване, защото за един треньор е добре като има опции.”

Разширения състав Илиев ще обяви след тренировката, която е насрочена за 19:00 ч.

Варненецът подчерта, че не търси по-специално представяне в официалния си дебют начело на Левски.
„Не е важно дали е дебют, важното е Левски да излезе и да зарадва публиката”, отсече той.

“Аз съм готов на това предизвикателство. Не се притеснявам какво ще се случи. Важното е, че футболистите се опитват и правят това, което им е казано. По-голямата част се опитват да го правят.”
Илиев сподели и впечатленията си от ФК Сараево: „Отбор, който има креативност в атака, но има проблеми в дефанзивен план. Не трябва да им даваме топката, както те обичат да играят с нея, и да използваме проблемите им в защита.”

„Преди играех в Маритимо и тогава играхме със Сараево и ги отстранихме. Тогава имаха проблеми да играят освободено, играха затворено. Сега видях отбор, който иска да атакува, което е добре за нас, защото това отваря повече пространство. Не мисля, че само ще се защитават.”

Илиев не вярва, че в неговите редици ще се допусне подценяване на съперника.
„Говоря с футболистите, има доста опитни хора, минали през доста ситуации. Знаят, че когато са подценили даден съперник, това може да им струва скъпо.”
„Има два официални мача този отбор, настройката им е друга. Не вярвам да има подценяване. Ще дойдат доста хора, така че това е и уважение към тях (да няма подценяване).”

„Нормално е хората да имат очаквания – 3 години без трофей. Имаме спокойствие за работа, взехме млади играчи и други по-опитни, които да променят нещата. За 1 месец е трудно да се променят нещата, но няма отбор, който да започва на 100% в първенството и турнирите. Дори и да имаме недоизгладени неща между играчите, с подкрепата се надявам тези неща да се прикрият”, каза още Илиан Илиев