Пратиха португалец да се учи на „Армията“

Португалец с беден стаж в Европа ще ръководи първата среща между ЦСКА и Титоград във вторник, пише “Меридиан мач“. Това е Луиш Годиньо, който е сред най-добре представящите се млади рефери в страната си.БЛИЦ

Той дори се нареди на седмо място в класацията, изготвена от местната съдийска комисия за новото първенство. УЕФА пък го ползва да следи системата ВАР по време на последното Европейско първенство за юноши до 21 години.

До този момент Луиш Годиньо е ръководил два мача в турнирите. През април той се превърна в сензация в цяла Европа. Причина за това бе култова случка по време на победата на Шавеш с 4:1 над Насионал. Годиньо извади червен картон на помощника си Жорже Крус. Разбира се, на шега.

Годиньо санкционира своя колега, който прекъсна за кратко срещата, защото поиска спешно да отиде до тоалетната. Главният съдия се съобрази с него, но след завръщането му показа червен картон.

ЦСКА посреща Титоград в първия предварителен кръг на Лига Европа на “Българска армия” във вторник. Жорже Крус обаче не е сред съдийския наряд за мача. Асистенти на Луиш Годиньо са Руи Тейшейра и Луиш Кампош.