11-те на ЦСКА, Левски и Локо Пд за Европа

ЦСКА, Левски и Локомотив Пловдив започват участието си в Лига Европа днес. Трите български тима играят в обратен ред съответно срещу Витес (Холандия), Сараево (БиХ) и Мура (Словения),SPORTNI.BG

Най-сложна изглежда задачата на пловдивчани, които приемат холандския си съперник от 18:30 часа на Градския стадион в Ловеч. Формата на “черно-белите” е съмнителна, като се имат предвид резултатите от контролите на тима (целият списък ТУК).

Козът в ръцете на Локомотив е именно подценяването, с което могат да подходят играчите на Витес. Вероятно наставникът Емил Велев ще заложи на състава, на който се довери и във финала за Суперкупата срещу Лудогорец. В него личат имената на три от новите попълнение – Господинов, Саламстракис и Тасио. Селекцията обаче също не изглежда впечатляваща. Все пак Локо Пловдив има своите шансове и ако и късметът е на българска страна, можем да станем свидетели на изненада в двубоя.

Вероятен състав:
Господинов, Родригес, Саламастракис, В.Георгиев, Венков, Д.Георгиев, Златински, Даксон, Сержиньо, Лазаров, Тасио.

Левски
е вторият за деня български участник в Лига Европа. “Сините” приемат босненския Сараево в мач, за който ни се иска да бъде протоколен. Всъщност ако Левски не си напакости сам, победата трябва да бъде с разлика.

Новият старши треньор Илиан Илиев ще има мечтан дебют пред собствена публика, но играчите трябва да бъдат концентрирани и да не допуснат подценяване. Подготовката и селекцията бяха на високо ниво, което носи оптимизъм. Мачът започва от 20:00 часа и ще бъде предаван пряко по Нова телевия.

Вероятен състав: Пламен Илиев, Дъстли Мюлдер, Иво Иванов, Ромен Ели, Орлин Старокин, Станислав Ангелов, Владимир Гаджев, Кристовао Рамос, Марсиньо, Христо Йовов, Базил де Карвальо.

ЦСКА ще завърши днешната българска евроодисея с двубой срещу словенския Мура. И в този двубой би било обидно да се съмняваме в крайния победител. Ако ЦСКА има своите проблеми, то съперник е просто трагедия. Играчите на Мура са взели заплатите си до декември 2011 г., карат на премии, заеми и фотосинтеза. Все пак словенците елиминираха ФК Баку, доказвайки, че гладът не пречи на духа.

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разполага с група от 17 играчи, което говори лощо и за “червените”. Съставът е ясен заради множеството контузии и продадени играчи. Сребърният медалист обаче е задължен да спечели и като гост, и като домакин за чест, за повече пари от наградния фонд на УЕФА и за собствения си и държавния коефициент.

Мачът започва в 21:00 часа българско време и ще бъде излъчван пряко по БНТ1.

Вероятен състав: Томаш Черни, Иван Бандаловски, Апостол Попов, Пламен Крачунов, Нилсон Антонио, Коста Янев, Тодор Янчев, Нджонго Присо, Анисе Абел, Христо Янев, Килиън Шеридън