Лудогорец ще търси позитивен резултат в Унгария

Днес в 21:00 часа българският шампион Лудогорец започва участието си в Шампионската лига с гостуване на Ференцварош. “Орлите” нямаха голям късмет при жребия и получиха доста неудобен съперник. Въпреки това разградчани са амбицирани да постигнат сериозни неща в турнира. За целта обаче те са длъжни да стартират ударно и да постигнат добър резултат в гостуването си в Унгария, който да ги постави в добра позиция преди реванша на българска земя.SPORTTAL.BG
Задачата на Лудогорец обаче не е никак лека. Дори и само от статистическа гледна точка, гостуването на Ференцварош е изключително коварно. Първо, защото миналата година именно унгарски тим в лицето на МОЛ Види изхвърли Лудогорец от Шампионската лига. Друг неприятен за българските тимове факт е, че досега нито един наш представител не е успявал да си тръгне с нещо различно от загуба при гостуване на Ференцварош. С този съперник са играли ЦСКА, Левски, Марек и Локомотив (София), като балансът е 4 загуби с голова разлика 2-12.

Освен това домакините ще имат и доста сериозна подкрепа от трибуните. На стадион “Групама Арена” се очаква да има между 15 и 20 хиляди зрители. Известно е, че публиката на Ференцварош е доста всеотдайна и ще подкрепя отбора си от първата до последната минута. Подготвена е и специална хореография за мача.

Унгарският шампион показа и доста добри игри по време на подготовката. Той записа четири поредни победи преди днешния мач, една от които бе срещу българския ЦСКА-София. Лудогорец обаче също може да се похвали с добро представяне в контролите, а малък плюс за “Орлите” е, че те вече изиграха първия си официален мач – Суперкупата на България срещу Локомотив (Пловдив) (2:0).

В състава на домакините няма сериозни проблеми преди днешната среща, като единственият отсъсващ ще е нападателя Давиде Ландзафаме. очаква се треньорът Сергей Ребров да заложи на Дибус на вратата и Ловренчич, Двали, Блажик и Хайстер в защита. Игнатенко и Харатин ще са опорните халфове, а Руи Педро ще действа като плеймейкър зад нападателя. Нгуен и Исаел ще бъдат на двете крила, а в предни позиции ще започне Сигневич.

Лудогорец пък се очаква да заложи на доста от новите си попълнения през лятото. Под рамката ще застане Ренан, а карето в защита пред него ще е съставено от Икоко, Григоре, Моци и Недялков. Дяков и Баджи се очаква да бъдат дефанзивните полузащитници, а Лукоки и Чибота ще действат на крилата. В атака ще бъде Шверчок, а зад гърба му ще го подкрепя Марселиньо.

Шампионска лига, първи предварителен кръг:

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави:

ФЕРЕНЦВАРОШ: Дибус, Ловренчич, Двали, Блажик, Хайстер, Игнатенко, Харатин, Исаел, Нгуен, Педро, Сигневич

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Икоко, Григоре, Моци, Недялков, Баджи, Дяков, Марселиньо, Лукоки, Чибота, Шверчок

Стадион: “Групама Арена”
Съдия:  Ейтан Шмуелевич (Израел)
Начало: 21:00 часа