Горчиво завръщане за Георги Илиев на “Тича” (снимки+видео)

Отборът на Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 3:1 в завръщането на Георги Илиев на стадион “Тича”. Мачът бе от програмата на 1-ия кръг на efbet Лига. Анте Аралица (15) отбеляза с глава след центриране на Георги Илиев от корнер, но варненци стигнаха до пълния обрат. Аристоте Ндонгала (30) възстанови равенството, а Исмаил Иса (51) изведе Черно море напред в резултата. Капитанът на Локо (Пд) Димитър Илиев (68) пък си отбеляза нелеп автогол в опита си да пресече центриране.SPORTAL.BG

Днешният сблъсък криеше особена интрига заради присъствието в стартовия състав на “смърфовете” на Георги Илиев. Легендата на Черно море напусна клуба със скандал преди два месеца заради обвинения в симулативна игра от страна на ръководството. Ветеранът се надяваше да завърши кариерата си на родния “Тича”, но вместо това се завърна в Локо (Пд), с който стана шампион през 2004 г.

 

“Искам да играя срещу Черно море на “Тича”, но това го решава треньорът. Разочарован съм от доста хора там. Има и много, които знаят истината и застанаха зад нас и ни подкрепиха. Хората, които съм разкрил, вече съм ги зачеркнал. Не се притеснявам от нищо. Чист съм пред себе си. Излязох да говоря с лицето и името си. Може би трябва да се притесняват други хора”, каза Илиев при подписването на договора си с Локомотив.

 

Наставникът Бруно Акрапович изненада с избора си на стартов състав, като включи в игра юношата на клуба Архан Исуф. През миналия сезон защитникът игра под наем в състава на Арда (Кърджали), с който спечели промоция.

За Черно море от първата минута започна новото попълнение Исмаил Иса, който се разписа още в официалния си дебют за “моряците”. В отбраната на варненци действаха Мирослав Енчев, Цветомир Панов и Виктор Попов. Големи надежди се възлагаха на национала Мартин Минчев, който игра по левия фланг на атаката.

След равностойни първи минути, в които нямаше чисти голови положение, Локомотив (Пловдив) поведе в резултата с гол на Анте Аралица. Нападателят засече на първа греда центриране от корнер на Георги Илиев и въпреки че Иван Дюлгеров игра с топката, тя влезе във вратата му.

В 21-ата минута Димитър Илиев опита интересен шут от далечна дистанция, който излезе в аут. Минута по-късно Мартин Минчев си освободи позиция за удар, който бе крайно неточен. В 23-ата минута Георги Илиев стреля силно, но право в Иван Дюлгеров, който боксира, а след това топката бе изчистена.

В 30-ата минута и с първия си точен удар във вратата на Мартин Луков Черно море успя да изравни. Родриго проби мощно по левия фланг, преодоля Милош Петрович и центрира по земя в наказателното поле, където Аристоте Ндонгала, оставен непокрит, вкара с едно докосване.
В 41-ата минута Мартин Луков имаше голям късмет при техничен удар на Родриго с пета. Асистентът за гола на Ндонгала бе намерен в наказателното поле от Исмаил Иса и пробва да засече подаването с петичка, но ударът му премина покрай гредата.

Второто полувреме започна силно за “моряците” и в 51-ата минута футболистите на Илиан Илиев вкараха втори гол във вратата на Луков. Родриго намери Васил Панайотов напълно непокрит в средата на терена. Полузащитникът пусна пас зад гърба на Стивън Езе, който бе надбяган от Исмаил Иса, а националът вкара първия си гол за “моряците” с удар в близкия ъгъл на вратата.

В 68-ата минута Черно море поведе с 3:1 след автогол на капитана на Локо (Пд) Димитър Илиев. Опитният футболист вкара топката във вратата си случайно, след като Анте Аралица отклони кълбото при центриране в наказателното поле.В 76-ата минута Мартин Луков парира опасен шут на Васил Панайотов. Минута по-късно стражът на Локо (Пд) спаси отбора си от по-сериозно изоставане в резултата, след като спаси удар на Аристоте Ндонгала от няколко метра. В добавеното време удар на Ален Ожболт срещна гредата.

 

efbet Лига – 1 кръг:

 

ЧЕРНО МОРЕ – ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 3:1
0:1 Анте Аралица (15)
1:1 Аристоте Ндонгала (30)
2:1 Исмаил Иса (51)
3:1 Димитър Илиев (68 аг)

Стартови състави:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): Иван Дюлгеров, Аристоте Ндонгала, Мартин Минчев, Мирослав Енчев, Стефан Станчев, Исмаил Иса, Виктор Попов, Патрик Андраде, Цветомир Панов, Васил Панайотов, Родриго Енрике
Старши треньор: И. Илиев

ЛОКО ПД (3-5-2): Мартин Луков, Стивън Езе, Йосип Томашевич, Милош Петрович, Архан Исуф, Парвиз Умарбаев, Бирсен Карагарен, Димитър Илиев, Георги Илиев, Момчил Цветанов, Анте Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: “Тича”
НАЧАЛО: 21:00 часа

ГАЛЕРИЯ