Левски потегля в първенството от Русе

Днес в 20:30 часа е последният мач от първия кръг на efbet Лига. На градския стадион в Русе един срещу друг застават отборите на Дунав и Левски. Гостите на хартия са фаворит в мача и идват с амбицията да вземат първите си три точки. “Сините” тайно мечтаят за титлата и искат да започнат новия сезон с хубава победа, с която да затвърдят добрите впечатления от мача с Ружомберок в Лига Европа. Евентуален успех на софиянци ще им даде и допълнително самочувствие преди реванша със словашкия тим. “Драконите” обаче са коварен отбор, особено у дома, така че всяко подценяване може да изиграе лоша шега на гостите.SPORTAL.BG

След не особено убедителните резултати в контролите и бавната селекция на “Герена”, отборът изненада приятно в първия си официален мач и победи с 2:0 Ружомберок. Този успех върна надеждите на “сините” фенове, че под ръководството на Петър Хубчев отборът може да вдигне нивото и да стане реален претендент за титлата. За момента обаче е твърде рано да се правят каквито и да е изводи, тъй като това е само един мач. В днешния мач ще можем да видим дали това е било моментен проблясък или има реална и стабилна промяна в играта на Левски.

От друга страна “сините” трябва да мислят и за реванша с Ружомберок в четвъртък. Въпреки победата с 2:0 като гост, ответният мач със словаците не бива да бъде подценяван. Още повече, че в него Левски няма да има подкрепата на своите фенове и така се губи домакинското предимство. Така че в столичани ще искат колкото е възможно по-бързо да решат в своя полза днешната среща, за да могат да съхранят сили за следващия си двубой.

Дунав пък няма какво да губи в този мач. И през този сезон основната задача на русенци ще бъде да запазят мястото си в елита. Затова всяка точка е от голямо значение. Ако тя бъде постигната срещу някой от грандовете – още по-добре, защото така ще даде и допълнитело самочувствие на играчите. В отбора настъпиха доста промени през лятото, така че ще е любопитно да видим как ще изглеждат “Драконите” през настоящата кампания.

Статистиката обаче не е на страната на Дунав. Домакините нямат победа срещу Левски в последните си 9 шампионатни мача. В цялата история на сблъсъците между тези отбори русенци имат едва 6 успеха, като в същото време са допуснали 16 загуби, а 35 мача са завършили наравно. Дунав също така не успя да се разпише в последните си три домакинства през миналия сезон.

Треньорът Людмил Киров не може да използва единствено наказания Щерев в днешния мач. Очаква се той да заложи на Макенджиев на вратата и карето Инкоом, Ковачев, Мунин и Исаевски в защита. Димов и Аясс ще са двойката опорни халфове, а Селменев ще действа като плеймейкър. Христов и Кавалканте ще бъдат на двете крила, а в атака голове ще се чакат от Ахмедов.

В същото време в Левски имат някои проблеми с окомплектоването на състава за днешната среща. Николай Михайлов и Дени Алар са контузени, а Асен Чандъров и Здравко Илиев са наказани. Предполага се, че Хубчев ще заложи на Миятович под рамката и пред него в защита Миланов, Каргас, Рейш и Горанов. Юруков и Тиам ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Мариани ще действа пред тях като плеймейкър. Иванов и Паулиньо ще оперират по крилата, а в атака се завръща Костов.

Еfbet лига, 1 кръг:

ДУНАВ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, Инкоом, Ковачев, Мунин, Исаевски, Димов, Аясс, Селеменев Кавалканте, Христов, Ахмедов

ЛЕВСКИ: Миятович, Миланов, Каргас, Рейш, Горанов, Тиам, Юруков, Мариани, Иванов, Паулиньо, Костов

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Георги Кабаков
Начало: 20:30 часа