ЦСКА-София постави солидни основи, но има още работа за вършене

Тази вечер в 21:30 часа е реваншът от първия квалификационен кръг на Лига Европа между Титоград и ЦСКА-София. Българският тим постави солидни основи към класирането си за следващата фаза с победата с 4:0 в София. Въпреки това възпитаниците на Добромир Митов нямат право на отпускане и трябва да довършат започнатото. Домакините пък до последно ще се надяват да сътворят малко чудо и да изхвърлят “червените” от надпреварата.SPORTAL.BG

Истината е, че ЦСКА-София вече е с единия крак във втория кръг и трудно можем да повярваме, че “армейците” ще отпаднат след категоричния успех в първия мач. Въпреки това те имат за какво да играят и трябва да търсят победата. Първо, защото тя ще даде допълнителни точки за клубния и националния коефициент в евротурнирите, а на второ място – за да може играчите да си върнат самочувствието, което бе разклатено след равенството 2:2 с Етър в първия кръг на efbet Лига.

Титоград с нищо не впечатли в първия мач на “Българска армия” и едва ли ще видим някакво кой знае колко преобразено лице от черногорския тим в днешния мач. Все пак домакините са жадни за реванш след неприятното поражение в София и със сигурност ще искат да покажат, че могат повече от това, което показаха в България. Не бива да се забравя и фактът, че те ще играят пред своите фенове и ще искат да ги зарадват с победа.

Треньорът на Титоград Драголюб Джуретич няма никакви проблеми с контузени и наказани футболисти за днешната среща. Очаква се той да пусне на терена Иванович на вратата, а пред него в защита ще започнат Новович, Живкович, Чинеду и Роганович. Николич и Райчевич ще са двамата опорни халфове, а Павлович ще бъде в ролята на плеймейкър. Менди и Бърнович ще започнат на крилата, а в атака ще действа Джалович.

ЦСКА-София от друга страна има доста повече проблеми с окомплектоването на състава. Наказан за този мач е Божидар Чорбаджийски, а с контузии са Стойчо Атанасов, Енрике Рафаел и Иван Турицов. Така треньорският щаб вероятно ще заложи на Черниаускас под рамката и карето Митков, Бодуров, Томаш и Жеферсон в отбрана. Малинов и Бикел ще са двамата дефанзивни полузащитници, а Кери и Давидов ще оперират по двете крила, а в атака ще започне Уот. Зад гърба му пък ще го подкрепя Фабрини.

Лига Европа, първи предварителен кръг, реванш:

ТИТОГРАД – ЦСКА-СОФИЯ (в първия мач 0:4)

Вероятни състави:

ТИТОГРАД: Иванович, Новович, Живкович, Чинеду, Роганович, Райчевич, Николич, Павлович, Менди, Бърнович, Джалович

ЦСКА: Черниаускас, Митокв, Бодуров, Томаш, Жеферсон, Малинов, Бикел, Фабрини, Кери, Давидов, Уот

Стадион: Градски, Подгорица
Съдия: Василис Димитриу (Румъния)
Начало: 21:30 часа