Стойчо Стоев: Изпускаме много положения, футболистите трябва да се замислят

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев разкритикува българския шампион след равенството 1:1 с Валур. Специалистът призна, че голям проблем пред отбора му е много пропуски пред противниковата врата.SPORTAL.BG

 

“Няма как да съм доволен. Имаха два удара и единият влезе. Общо взето и с Ференцварош беше така – три удара и три гола. Изпуснахме много. Започнахме да играем, като ни вкараха гола. Да, може и да е бил случаен. Бяхме основно в тяхната половина. Няма спор, че сме по-добрият отбор. Изпускаме много ситуации. Постоянно работим върху това. Не мога да гадая защо не се получава. Доста са компонентите, когато стигнеш до голова ситуация и не я реализираш. Трябва футболистите сериозно да се замислят. Този противник не е такава класа, но по-нататък не се знае. Проблемът ни е, че много малко използваме фланговете. Там имаме футболисти с бързина, техника и скорост. Все още използваме ширината на терена и пасове през центъра. Има ситуации, в които атаката трябва да се развие по фланга, за да има успеваемост”.

“Всеки един футболист ще получи необходимото игрово време. Затова ми трябват конкурентоспособни футболисти. Вандерсон не е в оптималното си състояние, но ще придобие необходимия игрови опит, за да се чувства спокойно на терена. Нека не говорим за твърди фаворити. На терена е съвсем различно. В европейския футбол отборите не могат да се разделят на фаворити. 1:1 е предимство за нас, но очаквам много повече от отбора”.