Дунав се отлепи от дъното, холандец вкара фантастичен първи гол за Царско село (видео)

Дунав победи с 3:1 Царско село, с което футболистите на Людмил Киров се оттласнаха от дъното в класирането на efbet Лига. Царско село пък продължава да няма победа в елита на българския футбол. Все пак клубът на Стойне Манолов вече има “елитно” попадение на сметката си, дело на холандеца Родни Антуи и претендиращо за гол на кръга. Мартин Кавдански прати топката в собствената си мрежа в 25-ата минута за 1:0. Ивайло Лазаров удвои в 40-ата минута. Веднага след почивката Иван Селеменев се разписа за 3:0. В 85-ата минута Антуи вкара първото попадение за Царско село в елита. Голът беше шедьовър с ножичен удар. SPORTAL.BG

Първата опасност в мача създаде Родни Антуи, който проби отдясно в осмата минута и стреля към рамката на Благой Макенджиев. Опитният страж обаче не допусна колебание и улови топката без проблеми.

В 13-ата минута Антуи се разходи в наказателното поле покрай бранителите на Дунав и с малко късмет се оказа на позиция да шутира. Ударът му обаче беше нескопосан и до попадение не се стигна.

В 25-ата минута резултатът беше открит. Ахмед Ахмедов намери добре Стефан Христов отдясно, който нахлу почти до ъгъла на вратарско поле, след което насочи топката към точката за дузпа. В опита си да изчисти Мартин Кавдански намери мрежата на собствената си врата – 1:0 за “драконите”.

Отговорът на гостите дойде с шут на Евертон, който обаче не намери целта. В 32-ата минута Ахмедов и Христов повториха “упражнението” по десния фланг. Този път последният нанесе изстрел към вратата, но не сполучи.

В 40-ата минута Ивайло Лазаров се намери в прегръдките на своите съотборници – 2:0. Полузащитникът се оказа на голова позиция и не сбърка, пращайки топката в мрежата. Асистенцията отново отиде на сметката на Стефан Христов, който пак беше на “разходка” в дясната зона на защитата на Царско село.

В добавеното време Ахмедов нанесе удар с глава, спасен с една ръка от Иван Чворович. Минута по-рано Георги Минчев пробва мерника си от фаул, но нападателят се нуждаеше от по-ниска мушка – топката прелетя над вратата.

Веднага след почивката играчите на Людмил Киров удариха трети път своите съперници. Халфът Иван Селеменев получи извеждащ пас и хладнокръвно направи 3:0 за Дунав, с което изправи на крака малобройната публика в Русе.

Мачът се доиграваше, като двата тима пропуснаха по едно по-сериозно положение пред Чворович и Макенджиев, за да дойде 85-ата минута, когато столичани вкараха своя първи гол в efbet Лига. Холандското крило Родни Антуи порази мрежата с красив ножичен изстрел за 3:1. Със сигурност това попадение ще се нареди сред бисерите на сезона в българския елит.
Дунав – Царско село 3:1 (2:0)

1:0 Кавдански (25 – автогол)

2:0 Лазаров (40)
3:0 Селеменев (49)
3:1 Антуи (85)

Стартовите състави:

Дунав: Макенджиев, Исаевски, Ковачев, Милчев, Инкоом, Димов, Лазаров, Селеменев, Аясс, Христов, Ахмедов

Царско село: Чворович, Даскалов, Хашев, Кавдански, В. Минев, Евертон, Ант. Георгиев, Антуи, Кацаров, Манев, Минчев