Венци Стефанов за “предложения” към съдиите: 70% от ръководителите са го правили, аз не (видео)

Президентът на Славия Венци Стефанов коментира съмненията за черно тото в българския футбол, както и оказвания натиск върху съдиите. “Имаше един случай, който преля чашата на търпението на премиера – случаят с Черно море (Варна). Изброените хора (футболисти) не участваха в следващия мача заради еди-какво си. За черно тото не мога да твърдя, докато не съм видял нещо”, заяви шефът на “белите” в студиото на “Тази сутрин” по bTV.
Стефанов е сигурен, че грешката на Димитър Велковски в снощния мач с ЦСКА-София не е преднамерена. “Хората си говорят, колкото си искат. Убеден съм, че това момче не може да се е продало. Той игра слабо целия мач, както и в предните мачове. Може би е моя вината, че не съм се наложил да го отстранят”, довери той.SPORTAL.BG
“Обществото е болно, не е само във футбола. Нали я знаете българската поговорка “Може аз да не съм добре, но Вуте да е зле”. Първите случаи за черно тото бяха в Германия, Дания. Спряха ли хората да ходят по стадионите?”, продължи шефът на вековния столичен клуб.

Стефанов поздрави премиера Бойко Борисов за проведената среща с ръководители на клубове. “Ако ви прави впечатление, след тази среща нито феновете на Левски, нито феновете на ЦСКА са агресивни. Подкрепете хубавото”, заяви той. Водещият Антон Хекимян му зададе въпроси и за натиска към българските рефери. “Ние сме виновни, шефовете на отборите, ние търсим съдиите. Не е натиск, а предложения. Аз не съм го правил, но почти 70 процента от ръководителите са го правили”, каза още Венци Стефанов.