Слаб Лудогорец би трудно последния и излезе еднолично на върха (видео)

Лудогорец се измъчи максимално срещу последния в класирането на efbet Лига Витоша (Бистрица). Отборът на Стойчо Стоев изнесе слаба продукция насред Разград, но спечели с 2:0, след късни попадения на Якуб Шверчок и резервата Джоди Лукоки.

Първият гол падна в 79-ата минута, когато с точен удар от малък ъгъл Шверчок намери мрежата на “тигрите”. С това полякът частично поправи лошото впечатление, което остави с играта си в мача, а отрицателна оценка могат да получат и всички останали негови съотборници, с изключение на Пламен Илиев. Гостите играха подчертано защитно и това затрудни до крайна степен звездите на Стойчо Стоев. Вторият гол дойде след удар на Шверчок и рикошет в крака на Лукоки в 90-ата минута. В крайна сметка Лудогорец взе, макар и мъчно, трите точки и с пълен актив вече е едноличен лидер в родното първенство.  sportal.bg

 

Стоев беше заложил на осем нови футболисти сред титулярите, в сравнение със срещата с Валур в Лига Европа. Преди началото на двубоя имаше минута мълчание в памет на легендарния наставник на Левски и Локомотив (София) Васил Методиев. Във втората минута Светослав Дяков пробва да изведе зад отбраната на гостите Джордан Икоко, но африканецът не стигна до топката.

В 15-ата минута дойде първата опасност пред вратата на “тигрите”. Мавис Чибота пробва мерника си с удар от средна дистанция, но Николай Георгиев отби.

В 26-ата минута Икоко получи възможност да шутира в наказателното поле, но топката се отби в тяло на бранител на Витоша и излезе в корнер.  Последва опасност пред рамката на Пламен Илиев. В 30-ата минута рожденикът Мартин Станкев не успя да засече от непосредствена близост подаване на Четин Садула, дошло отдясно.

В 39-ата минута израелецът Дан Битон прати снаряд към вратата на Витоша от около 25 метра и само отличната намеса на стража Георгиев предотврати гола. Малко след това Битон опита още два удара, но отново не сполучи. Така първото полувреме се търкулна в историята при 0:0 и посредствена игра.  

В 50-ата минута Чибота потърси мрежата с атрактивен удар с глава от позиция с гръб към вратата, но замисълът на африканеца не намери вярна реализация и топката мина покрай целта. След четири минути Якуб Шверчок опита да напомни за присъствието си на терена с неточен шут в аут.  

 


В 58-ата минута Чибота елиминира Румен Гьонов отляво и стреля, но Николай Георгиев изби, а Георги Купенов изчисти под носа на Шверчок. Половин час преди края на редовното време Битон опита шанса си от два фаула в близост до рамката на “тигрите”. В първия случай топката прелетя над вратата, а във втория Георгиев действа колебливо и топката се спря в напречната греда. Добавката на Шверчок от половин метър пък излезе в аут.

В 66-ата минута полският нападател отправи изстрел с глава, но Николай Георгиев спаси. Последва нова възможност, открила се пред Чибота, но топката отново се спря в ръцете на вратаря на гостуващия състав. В 76-ата минута “орлите” поискаха дузпа, след като топката срещна лакътя на Георги Амзин, но главният съдия Радослав Гидженов прецени, че става дума за неволна игра.

В 79-ата минута обаче топката се спря в мрежата на Витоша. Шверчок се оказа на удобна позиция отляво и след финт полякът намери далечния ъгъл през телата на двама защитници в тъмен екип – 1:0 за разградчани.

Последва пропуск на Чибота, а малко покъсно тъмнокожият футболист се направи на Лео Меси, слаломирайки през трима-четирима от Витоша. Завършващият удар на Чибота обаче беше спасен от Георгиев.

В 90-ата минута хората на Стоев стигнаха до втори гол. Отличният вратар на “тигрите” капитулира след рикошет в крака на Лукоки, дошъл след удар на Шверчок – 2:0 за “орлите”.
 
ЛУДОГОРЕЦ – ВИТОША 2:0 (0:0)

1:0 Якуб Шверчок (79)
2:0
Джоди Лукоки (90)

Стартовите състави:

Лудогорец: Илиев, Манолев, Моци, Икоко, Битон, Баджи, Дяков, Чибота, Григоре, Вандерсон, Шверчок

 

Витоша: Н. Георгиев, Гочев, Бонев, Гьонов, Амзин, Христев, Купенов, Коуроупис, Котев, Станкев, Садула