Преглед на водещите новини в спортните медии България

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:focus-sport


София. Преглед на водещите новини в спортните медии:
Слабаци за Левски, Арсенал за ЦСКА, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
Левски изтегли дългата клечка при вчерашния жребий за евротурнирите. Ако отстранят Сараево, в следващия трети квалификационен кръг на Лига Европа „сините” ще премерят сили с победителя от двойката Юваскила и Зета. ЦСКА обаче нямаше никакъв късмет и при отстраняване на Мура „червените” ще срещнат киевския Арсенал, завършил на 5-о място в украинското първенство за миналия сезон. Руските богаташи от Анжи, водени от Гус Хидинк и Самуел Ето о, ще чакат Локо (Пд), ако „смърфовете” направят чудото и отстранят Витес. Другият вариант за тях е унгарският гранд Хонве, паднал с 0:1 от руснаците.
Ако отстрани Динамо 3агреб, шампионът Лудогорец ще срещне победителя от двойката Шериф (Тираспол) – Улисес (Армения).
Искат 5 000 000 лв. за ТВ правата в „А” група
Клубовете от „А” група са поставили условие на телевизиите – да платят минимум 5 млн. лева за правата на мачовете през новия сезон, научи „Меридиан Мач”. Сумата е стряскаща, тъй като най-високата предишна оферта на БНТ беше на стойност 900 000 лева. Останалите телевизии, които искат да излъчват „А” група, са Нова ТВ, ТВ 7 и ТВ +.
На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
В Сараево готвят отмъщение
В Босна и Херцеговина реагираха остро на издигнатия от феновете на Левски транспарант по време на мача с ФК Сараево. Сините привърженици в сектор “Б” имаха дързостта да предизвикат “Ордите на злото”. Те разпънаха лозунг, насочен към сръбските военнопрестъпници Ратко Младич и Аркан, с който разгневиха босненските ултраси.
– Освен че феновете на Левски бяха враждебно настроени към нашите играчи и привърженици от началото на мача, те вдигнаха и срамен лозунг. Грозно е да се възхваляват сръбски военнопрестъпници. Дано нашите фенове не търсят мъст по време на реванша с Левски – възмущават се в Босна.
Ратко Младич и Желко Разнятович-Аркан са обвинявани от мюсюлманите за военни престъпления по време на войната в бивша Югославия. Именно затова феновете на Сараево се готвят за отмъщение.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Иван Вуцов: Новият тим не ми хареса
Новият съветник на Иво Тонев Иван Вуцов заяви npeд “Тема Спорт”, че не е доволен от представянето на Левски в мача срещу Сараево. Той е на мнение, че сините трябва да подобрят много неща в играта си, ако искат да отстранят босненския си противник. “Мачът определено не ми хареса. Отборът не се представи според очакванията. Отдавам го на това, че беше първа среща за този отбор. Има много нови хора и все още футболистите не са се сработили достатъчно. Но имах по-големи очаквания. Мислех, че ще спечелим доста по-убедително. Засега не трябва да се бърза с генералните оценки, но продукцията, която предложи Левски, не беше добра”, категоричен бе Вуцов.
“Не мога да кажа, че играчите не са се старали и не са искали да победят по-убедително. Но нещата не им се получиха. И това ги задължава в следващата среща да се представят на по-високо ниво. Има върху какво да се работи по отношение на играта. Видяха се грешки, които трябва да се изчистят максимално до втория мач в Сараево. Треньорите ще преценят къде са направени пропуски и кои от изискванията им преди мача не са били изпълнени. Аз също ще обсъдя с Иво Тонев нещата, които съм забелязал и не са ми харесали. Има добър материал в състава, въпросът е да се извлече повече от него. Очаквам да видя в реванша един коренно различен отбор. Защото, ако Левски играе отново по същия начин, нещата няма да завършат добре. Определено отборът има сили да отстрани Сараево, но те играят с много по-голямо желание от нас. Все пак не са голяма класа, преодолими са. Сигурен съм, че Левски ще ги отстрани, макар и трудно”, завърши легендата на сините и българския футбол.