Корида без гол във Варна (видео)

Отборите на Черно море и Славия завършиха наравно 0:0 в мач от четвъртия кръг на efbet Лига. Срещата не предложи особено качествени моменти от гледна точка на техническата част на играта, а бе пренаситена с нерви и много битка на терена. В резултат на това главният съдия Владимир Вълков бе принуден да покаже цели 14 жълти картона. Два от тях бяха за Димитър Велковски от гостите, което означаваше, че “белите” доиграха последните минути на мача в намален състав. SPORTAL.BG

Все пак домакините бяха по-активният тим в мача и могат да съжаляват повече, че не стигнаха до победата, макар и положения пред Георги Герогиев да бяха съвсем малко. За “белите” повторен дебют направи завърналия се от Унгария Галин Иванов.

През първата част домакините бяха далеч по-активният тим на терена, но рядко успяваха да стигнат в близост до Георги Георгиев. Първата малко по-сериозна опасност дойде едва в 40-ата минута. Тогава Родриго стреля силно от дистанция, но ударът му мина над вратата.

Гостите предпочитаха да действат предимно в собствената си половина и почти не застрашиха Иван Дюлгеров. Едва малко преди почивката “белите” отправиха точен удар, който обаче бе спасен без проблеми от стража на “моряците”. Неприятната новина за тях бе контузията на Дарко Тасевски, който бе принудително заменен още в началото на срещата от Славчо Шоколаров.

През втората част нервите взеха още по-голям връх и на няколко пъти двата тима влизаха в разправа помежду си. Битката продължи да властва през цялото време и нарушенията бяха на практика постоянни. Десетина минути преди края на срещата Велковски получи второ официално предупреждение и трябваше да напусне срещата предварително. В края на мача Черно море наложи натиск, който обаче така и не доведе до успех. Най-чистото положение дойде в даденото от съдията продължение. Тогава удар на Дани Кики бе спасен от Георгиев, което означаваше, че двата тима поделят точките.

В класирането “моряците” се изкачиха на втора позиция, изравнявайки се с Арда. Двата тима имат по осем точки – на една от лидера Лудогорец, който обаче е и с мач по-малко. Славия от своя страна е на седма позиция с четири точки.

ЧЕРНО МОРЕ – СЛАВИЯ 0:0

Състави:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Дюлгеров, 6. Попов, 33. Енчев, 44. Хантакиас, 2. Панов, 38. Ндонгала, 7. Андраде, 71. Панайотов, 90. Минчев, 9. Иса, 72. Родриго

СЛАВИЯ: 13. Георгиев, 83. Попадийн, 55. Христов, 38. Гамаков, 19. Велковски, 5. Дюлгеров, 33. Иванов, 14. Тасевски, 10. Карабельов, 11. Кирилов, 9. Чунчуков

Стадион: “Тича”, Варна
Съдия: Владимир Вълков
Начало: 21:00 часа