Илиан Илиев: Днес не се игра футбол, това бе някакъв друг спорт

Треньорът на Черно море Илиан Илиев бе много ядосан след края на мача със Славия (0:0). Той обвини съперника, че е дошъл за точка и е бавел играта, а съдията е толерирал това. Според наставника, днес на “Тича” не се е играл футбол, а някакъв друг спорт. Той дори намекна, че тимът му умишлено се реже, за да не се пречка на лидерите в класирането.SPORTAL.BG

“Първо трябва да кажа, че втори мач заслужаваме да победим, но не успяваме. Славия от първата минута започнаха да бавят и да опитват да вземат точка. Затова нашите футболисти се изнервиха. Явно това им е начинът на игра, те нямат удар във вратата. Мислех, че с тези хора може да се играе футбол, но те предложиха нещо, което не е футбол. Ние се опитвахме да играем, но с това бавене, лягане, провокации нямаше как. Съперникът подведе съдията, той толерираше такъв футбол. Това е проблемът на нашия футбол. Като трябва да играем, правим някакви други неща, а после в Европа виждате какво става. Те си постигнаха това, което търсеха. Ако искаме да се развива футболът, съдиите трябва да ни помагат. Вратарят го избирате за играч на мача, той още първото полувреме беше предупреден за бавене на играта. Може и роднините му да са гласували. Аз го познавам, не е лош вратар. Съжалявам, ако звуча малко краен. Вече втори мач се толерира такава игра, което не е приятно. Славия имаха 5-6 картона, ние нито един. Вината пак ще падне върху нас, защото изпускаме точки и изпускаме да се придвижим напред в челото. След два хубави мача, започнаха да ни пречат. Със сигурност чистото време игра е не повече от 15-20 мин. Съдията вдигне картон и 3 минути пише на кого е, все едно пише “Под игото”. Така не можем да играем футбол. Не знам какво трябва да направим за да бием”, заяви Илиев.

“Не се оплаквам от играчите, с които разполагам. Търсим само ляв защитник. Иначе имам момчета, които не са влизали още и ще помогнат. Там не е проблемът. Трябваше да имаме повече центрирания към Иса, но за Славия това е лесно. Втори мач ни взимат точки, а можеше да сме в челото. Като някой тръгне да се мери с хората отпред и започват да го режат. Новите регламенти са смяна от най-близкото място. Съдията му се моли да излезе. Какво е това? Велковски преминава 70 метра, за да излезе след червения картон. Ако е нямало нищо, феновете биха ли се изнервили? Не знам за какъв феърплей говорят. Някакви явни, тайни телефони… Целта е да се откъснат трите отбора напред, за да са спокойни”, допълни специалистът.