Берое премина през Дунав без проблеми (видео)

Берое не изпита никакви трудности в домакинството си на Дунав и спечели с 2:0 мача между двата тима от 4-ия кръг на efbet Лига. Педро Еуженио (14) изведе домакините напред в резултата, а Иван Минчев (31) удвои. Двата тима не започнаха сезона по най-добрия начин и преди днешния мач се намираха един до друг в класирането в долната половина на таблицата. SPORTAL.BG

Берое започна кампанията с изразителна победа с 3:1 като гост на Ботев (Враца), но в следващите два мача възпитаниците на Александър Томаш разочароваха и допуснаха две поредни загуби с 2:4 от Лудогорец и с 1:3 от Арда. Старозагорци не можеха да си позволят трета поредна издънка, особено на свой терен и затова ще се хвърлиха с всички сили в търсене на победата.

“Драконите” започнаха с две неприятни поражения от Левски (1:4) и от Ботев (Пловдив) (1:3), но в последния кръг записаха първия си успех за сезона с 3:1 над Царско село и настроението им бе приповдигнато.

Един срещу друг днес застанаха двата тима с най-слабите защити до момента. И двата отбора бяха допуснали по 8 гола.


В 8-ата минута Берое първи погледна към вратата на противника. Рубен Бригидо бе изведен зад гърба на защитата на Дунав, но ударът му бе отразен от Благой Макенджиев. Две минути по-късно удар на Свилен Щерев от фаул прелетя високо над вратата. В 14-ата минута Педро Еуженио изведе домакините напред в резултата. Карлос Охене пусна пас в дълбочина към Еуженио, който първоначално загуби ориентация, но успя да стреля към вратата на Берое и да вкара в долния десене ъгъл на вратата зад Макенджиев.
В 23-ата минута удар на Еуженио бе уловен без проблеми от Макенджиев. В 27-ата минута Рубен Бригидо се завъртя по блестящ начин покрай защитник на русенци и стреля в близкия ъгъл, но отново Макенджиев улови. Отново Бригидо опита интересен удар от въздуха две минути по-късно. Топката обаче не намери очертанията на вратата. В 31-ата минута Берое нанесе втори удар по Дунав. Александър Цветков получи топката на аутлинията, като я извади на пеналтерията. Там Иван Минчев овладя и насочи удара си право в горния десен ъгъл на вратата зад Макенджиев, като не остави никакви шансове на стража за намеса. Две минути по-късно Ахмедов и Щерев разиграха на двойно, а последният не успя да преодолее Перниш, останал очи в очи с вратаря. В 42-ата минута Ивайло Лазаров пробва късмета си с шут от далечна дистанция, попаднал право в ръцете на Перниш.

В 55-ата минута Зоран Йосипович направи голям пропуск, след като получи добът пас от Рубен Бригидо. Ударът на швейцареца бе париран от Макенджиев. В 65-ата минута удар на Кавалканте срещна крак на защитник и топката излезе в корнер.  Последваха спокойни минути без голови положения пред двете врати. В заключителните минути Душан Перниш трябваше да показва рефлекс при удар на Мартин Костадинов, насочен право в горния ъгъл.
 
efbet Лига, 4 кръг:

 

БЕРОЕ – ДУНАВ 2:0
1:0 Еуженио (14)
2:0 Минчев (31)

Стартови състави:

БЕРОЕ: Душан Перниш, Милен Желев, Ерол Алкан, Александър Цветков, Карлос Охене, Иван Бандаловски, Александър Василев, Зоран Йосипович, Рубен Бригидо, Иван Минчев, Педро Еуженио

ДУНАВ: Благой Макенджиев, Мартин Костадинов, Мартин Ковачев, Михаил Милчев, Самуел Инкоом, Ивайло Лазаров, Свилен Щерев, Иван Селеменев, Самир Аясс, Стефан Христов, Ахмед Ахмедов

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 21:00 часа