Пловдив се готви за нов черно-бял празник с марка “Лига Европа”

Днес в 20:30 часа започва първия двубой между Локомотив (Пловдив) и Страсбург от третия предварителен кръг на Лига Европа. Всички на “Лаута” се готвят за нов празник. Феновете на тима се очаква да изпълнят стадион “Локомотив”. “Смърфовете” са аутсайдер в този сблъсък, но това не им пречи да мечтаят. В турнирите на УЕФА сме ставали свидетели на какви ли не изненади, така че надежда със сигурност има.SPORTAL,BG

Локомотив има поне два коза в ръкава си. Първият е публиката, която със сигурност ще подкрепя отбора от първата до последната минута. Вторият е надеждата, че френският тим може да подцени този мач. Вече стана ясно, че Лига Европа не е особен приоритет за Страсбург, който игра с доста резерви в миналия кръг срещу Макаби (Хайфа).

От друга страна обаче не бива да се забравя, че Страсбург е представител на едно от най-силните първевнства в света. Отборът също така е много силен в елиминационни сблъсъци и знае как трябва да играе, за да отстрани всеки съперник. Така че задачата на Локо не изглежда никак лека.

Добрата новина в лагера на “Смърфовете” е, че отборът няма контузени и наказани играчи преди днешния мач. Стивън Езе и Давид Малембана обаче ще трябва да бъдат внимателни днес, защото висят с картони и при ново наказание, може да пропуснат реванша.

Най-вероятно треньорът на пловдивчани Бруно Акрапович ще пусне в игра Луков на вратата и пред него Петрович, Малембана, Езе и Томашевич в защита. Витанов и Умарбаев ще са двамата в средата на терена, а Карагерен и Цветанов ще действат по двете крила. Атаката ще води Аралица, а зад гърба му ще го подкрепя Илиев.

В същото време Страсбург се очаква да излезе в състав Селс на вратата и Лала, Джику, Митрович и Карол в защита. Халфовата линия ще е съставена Фофана, Коне, Мартен и Линеар, а в атака ще действат двойката Томасон и Ажорк.

Лига Европа, 3-и предварителен кръг:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) – СТРАСБУРГ

Вероятни състави:

ЛОКО: Луков, Петрович, Малембана, Езе, Томашевич, Витанов, Умарбаев, Карагерен, Илиев, Цветанов, Аралица

СТРАСБУРГ: Селс, Лала, Джику, Митрович, Карол, Фофана, Коне, Мартен, Линеар, Ажорк, Томасон

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Жоао Педро (Португалия)