Лудогорец ще опита да реши всичко още днес

Българският шампион Лудогорец приема днес в 20:30 часа състава на Дъ Ню Сейнтс (ТНС) в първи мач от третия предварителен кръг на Лига Европа. Срещата е в Разград и “Орлите” излизат амбицирани да постигнат стабилен резултат, с който да сломят съпротивата на уелсците още на българска земя. “Зелените” със сигурност са фаворит в двубоя, тъй като имат повече опит и по-качествени футболисти. Това обаче не им гарантира нищо и те не могат да си позволят никакво подценяване.SPORTAL.BG

На пръв поглед ТНС не изглежда някакво сериозно препятствие за Лудогорец, но разградчани вече показаха доста колебания от началото на сезона, особено в евротурнирите. “Зелените” допуснаха две загуби от Ференцварош и отпаднаха безславно още в първия кръг на Шампионската лига, а след това за малко да загубят и първия мач с Валур от втория предварителен кръг на Лига Европа. Чак в реваша срещу исландците видяхме първи признаци, че Лудогорец се завръща към най-доброто, на което е способен.

Шампионите трябва да вдигнат нивото в играта си и тогава със сигурност няма да се затруднят срещу непретециозния си съперник. В противен случай обаче нещата може и да се объркат, особено ако уелсците успеят да отбележат гол довечера.

Програмата на разградчани обаче е доста натоварена и в неделя им предстои и дерби с ЦСКА-София в efbet Лига. Поради тази причина няма да е изненада, ако треньорът Стойчо Стоев предпочете да запази част от титулярите си и да пусне някои резерви в днешния мач. Той самият намекна нещо подобно на пресконференцията преди двубоя. Рокадите обаче едва ли ще са твърде драстични.

На вратата шанс вероятно ще получи Ренан, а пред него в защита ще действат Икоко, Терзиев, Моци и Манолев. Горалски и Анисе ще са двойката опорни полузащитници, а Битон ще действа пред тях като плеймейкър. Жоржиньо и Чибота ще са на двате крила, а в атака ще започне Кешерю.

В същото време ТНС ще играе с Харисън на вратата и карето Спендър, Харингтън, Дейвис и Едуардс в отбрана. Раутлидж и Бробъл ще са двамата опорни халфове, а Чиешлевич и Мълан ще оперират по крилата. Атаката ще води Ебе, а Редмънд ще е зад гърба му.

Лига Европа, 3-и предварителен кръг:

ЛУДОГОРЕЦ – ДЪ НЮ СЕЙНТС

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Икоко, Моци, Терзиев, Манолев, Горалски, Анисе, Битон, Чибота, Жоржиньо, Кешерю

ТНС: Харисън, Спендър, Харингтън, Дейвис, Едуардс, Бробъл, Раутлидж, Чиешлевич, Редмънд, Мълан, Ебе

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Мариус Аврам (Румъния)
Начало: 20:30 часа