Преглед на водещите новини в спортните медии (България)

София. Преглед на водещите новини в спортните медии:cocus-sport

В Сараево: Ще отворим ада за Левски, пише на първа страница вестник “Меридиан мач”.
В Сараево се готвят да превърнат реванша за Левски в кошмар. Местните фенове са бесни след издигнатите плакати в подкрепа на сръбските военнопрестъпници Аркан и Ратко Младич. “Български лайна, много се прецакахте”, е само една от многобройните закани.
Междувременно фК Сараево готви жалба в УЕфА по същата причина.
ЦСКА мачка, Стойчо пак реве
Резервите на ЦСКА разпиляха с 5:0 закъсалия Ботев (Враца). Най-добрата новина за Стойчо Младенов бе хеттрикът на Мишел Платини, който не остави съмнение кой ще е основният таран на “армейците” през сезона. Другите два гола вкараха каращият проби Лукас Винисиус и юношата Милен Иванов.
Треньорът Младенов пак посочи с пръст ръководството. “Два месеца повтарям едно и също. Играчите на проби не могат да ни помогнат по никакъв начин, но ако шефовете искат, да ги оставят”, натърти той.
Ботев (Пд) помете с 4:2 седмия в Чехия
Ботев (Пд) записа втора поредна победа в контролите, като този път категорично бе надигран с 4:2 седмият в чешкото първенство Словачко. Юношата на „канарчетата ”
Тодор Неделев отбеляза първите две попадения за пловдивчани. Мартикан от чехите си отбеляза автогол, а последното попадение бе на Иван Цветков от дузпа.

На първа страница на вестник „7 дни спорт” четете:
Стойчо: Новите в ЦСКА не стават
Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов за пореден път изрази разочарованието си от новите в отбора. Този път това стана след контролата с Ботев Враца, която
червените спечелиха с 5:0. Младенов се изказа остро за футболистите, които подписаха, и тези, които са на проби.
– Дошлите на проби играчи няма да свършат работа на ЦСКА. Въпреки това, ако ръководството прецени, може да ги остави, за да се запълни бройката от футболисти. От два месеца говоря едно и също. Мисля, че вече всички се убедихте къде са ни проблемите. Липсва ни голът, липсва ни последният пас – коментира Младенов.
При завръщането си в ЦСКА бразилският нападател Мишел Платини заби хеттрик за победата над Ботев Враца.
– Никога не съм имал желание да напусна ЦСКА. Симонович ме принуди да го сторя. В отбора винаги е царяла добра атмосфера с изключение по времето на Дуци – заяви бразилецът.
УЕфА разследва Левски
Европейската футболна централа започна разследване на скандала, който предизвикаха феновете на Левски по време на мача със Сараево от втория предварителен кръг на Лига Европа. Сините привърженици показаха плакат с имената на сръбските военнопрестъпници Ратко Младич и Аркан, което предизвика гнева на хората в Босна и Херцеговина.
От ръководството на Сараево вече са подали жалба в УЕфА, след като са се сдобили със снимков материал, на който ясно се вижда плакатът в сектор “Б” на стадион “Георги Аспарухов”. Привържениците на Сараево също провокираха другата страна, след като нападаха хората по улиците без причина.
В. Живков: Всички си получават заплатите
Изпълнителният директор на ЦСКА Венци Живков твърди, че всички заплати в клуба са изплатени.
– Всички служители са си взели заплатите. Това, което се пише, че се дължат по 5-6 заплати, не отговаря на истината – каза шефът на червените след контролата с Ботев Bpaца. Треньорът Стойчо Младенов обаче не потвърди думите на Живков.
– Не искам да говоря вече за пари, веднъж го направих и станаха много проблеми – заяви Младенов с половин уста.
На първа страница на вестник „Тема спорт” четете:
Сараево даде Левски на УЕФА
Сараево дaдe Левски на УЕфА заради поведението на част от запалянковците на сините по време на първия мач между двата тима от Лига Европа в София. Тогава в сектор Б на стадион “Георги Аспарухов” бяха издигнати транспаранти с политически акцент, отнасящ се за войната в бивша Югославия. Към жалбата са приложени снимки. “Ние нямаме нищо против Левски като клуб, но настояваме УЕфА да се произнесе относно тези прояви на привържениците”, обявиха от ръководството на Сараево пред “Тема Спорт”. Очаква се европейската футболна централа да наложи финансова санкция на сините заради политическите провокации на запалянковците на стадиона.