Лудогорец не пожали ТНС и в Уелс (видео)

Шампионът Лудогорец се класира за плейофната фаза на Лига Европа. Играчите на Стойчо Стоев нямаха проблеми и при реванша срещу уелския ТНС и победиха с 4:0 при визитата си на Острова, като така с общ резултат от двата мача 9:0 категорично продължават напред към последния кръг преди групите на втория по сила европейски клубен турнир.

“Орлите” не оставиха съмнение, че са значително по-класният тим от съперника и постигнаха комфортна победа и на стадиона в “Рексъм”. На два пъти се разписа Якуб Швечрок, а по веднъж точени бяха Джоди Лукоки и Дан Битон. Над 250 българи подкрепиха тима от Разград на “Рейскорс Граунд”.Наставникът на Лудогорец изпробва нова схема на игра с трима вътрешни халфове в лицето на Стефан Баджи, Светослав Дяков и Яцек Горалски. На вратата застана Ренан, а пред него в защита – Сисиньо, Драгош Григоре, Рафаел Форстър и Станислав Манолев. В атака пък по двете крила бяха Вандерсон и Джоди Лукоки, а като централен нападател – Якуб Шверчок.

Първата опасност дойде в осмата минута. Тогава Лукоки нахлу по дясното крило и върна назад към връхлитащия Баджи, който обаче не успя да отправи хубав удар и топката мина встрани от вратата.

В 20-ата минута в подобна ситуация се озова и Шверчок след пас на Вандерсон, но ударът на поляка също не бе точен.

Резултатът бе открит от Лудогорец в 35-ата минута. Тогава Шверчок получи топката в наказателното поле и изненада вратаря с удар в близкия му ъгъл, който се оказа твърде неочакван за стража на домакините.SPORTAL.BG

Няколко минути по-късно нападателят можеше да удвои. Вандерсон избяга от засадата по десния фланг и потърси Шверчок в близост до малкото наказателно поле, но полякът не успя да засече прострелното подаване.

В 42-ата минута преднината на гостите вече беше два гола. След рикошет в наказателното поле кълбото се озова у Лукоки на открита позиция и холандецът без да се бави прати топката покрай вратаря Харисън.

В 56-ата минута дойде първата по-сериозна опасност за ТНС. Григоре претендираше, че има извършен фаул срещу него от страна на Ебе, но играта продължи и нападателят намери в наказателното поле Бробъл, който обаче стреля неточно.

В средата на полувремето двата тима си размениха по една опасност. Първо Вандерсон напредна през центъра, но шутът му не бе точен, а след това Бробъл принуди Ренан да се намесва за първи път в срещата след силен удар, който бе избит в ъглов удар.

В 77-ата минута резултатът вече беше 3:0 за българите. След центриране отляво резервата Мавис Чибота подаде към Шверчок в малкото наказателно поле, който с глава засече за трети път топката във вратата.

В 85-ата минута домакините успяха да вкарат топката във вратата на Ренан, но страничният съдия бе вдигнал своя флаг за засада, което секна ентусиазма на домакинските фенове, които се израдваха за попадението. Малко след това пък удар на Чибота бе избит в ъглов удар.

Буквално в последната секунда на мача падна и последното попадение в мача. Битон стреля отлично от дистанция и топката не остави никакви шансове на вратаря Харисън.Така Лудогорец вече се готви за финалната крачка преди груповата фаза а турнира. В нея “орлите” ще влязат в битка със словенския Марибор. Първият мач между двата тима е след седмица в Разград, а реваншът е на 29 август в страната от бивша Югославия.


ТНС – ЛУДОГОРЕЦ 0:4 (0:9 общ резутат)
0:1 Шверчок (35)
0:2 Лукоки (42)
0:3 Шверчок (77)
0:4 Битон (90)

Стартови състави:

ТНС: 1. Харисън, 3. Мариът, 4. Дейвис, 7. Еб, 8. Бробел, 10. Редмънд, 12. Хъдсън, 14. Мълън, 22. Люис, 23. А. Едуардс, 23. Харингтън

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 90. Форстър, 11. Манолев, 44. Горалски, 18. Дяков. 25. Баджи, 92. Лукоки, 10. Шверчок, 88. Вандерсон

Стадион:“Рейскорс Граунд”
Начало: 20:30 часа