Славия поведе с 2:0 на Ботев Враца, но накрая нямаше радост за “белите” (видео+галерия)

Славия и Ботев (Враца) изнесоха приятен за гледане двубой, завършил 2:2 в столичния квартал “Овча купел”. Цветелин Чунчуков откри с хубав гол за “белите” в 38-ата минута. В 59-ата минута Георги Йомов порази целта с премерен удар – 2:0. Тук обаче настъпиха силни минути за гостите, които изравниха с попадения на Доминик Янков и резервата Мирослав Будинов.
SPORTAL.BG

Янков се разписа в 65-ата минута, като това беше първи гол за него в efbet Лига. В 79-ата минута младокът центрира добре отдясно, а Будинов с красив плонж развали празника на славистите. Така шестият кръг от шампионата започна с тези четири гола в София.

В четвъртата минута Янков пробва рефлекса на Георги Георгиев. Вратарят на Славия показа майсторство и изби топката с една ръка. В седмата минута Галин Иванов имаше претенции за 11-метров наказателен удар. Крилото на “белите” нахлу в пеналтерията на гостите и се строполи на терена след шпагат на Илия Миланов. Главният съдия Георги Димитров обаче не видя нарушение на защитника.

В 12-ата минута капитанът на Ботев (Враца) Валери Домовчийски се оказа непокрит след ъглов удар. Бившата звезда на Левски и Херта (Берлин) стреля с левия си крак, но дясната греда спаси мрежата на домакините.

В 22-ата минута Георги Йомов осъществи опасно центриране във вратарското поле на врачани, но до попадение не се стигна.

В 35-ата минута Галин Иванов стреля опасно от фаул, но вратарят Красимир Костов реагира с точна намеса и улови топката.

В 38-ата минута “белите” откриха резултата. Несъсредоточени действия на Давид Рибейро и колегите му позволиха на Цветелин Чунчуков да оползотвори подаване на Галин Иванов с хубав изстрел в далечния ъгъл – 1:0 за столичани.

В 59-ата минута Йомов получи дълъг пас и с премерен шут в долния ъгъл направи 2:0. Остана съмнение, че 22-годишната звезда на Славия е в положение на засада при подаването към него. Многобройните повторенията обаче показаха, че такава няма.

В 65-ата минута и Георги Георгиев трябваше да вади топката от своята мрежа. Премерен шут по тревата на Доминик Янков матира стража на “белите”. Това беше първи гол за 19-годишния халф, който е собственост на Лудогорец, в елита на българския футбол.

В 79-ата минута футболистите на Сашо Ангелов стигнаха до изравняване. Янков избегна съперникова балтия отдясно и центрира, а Будинов с чудесен плонж намери мрежата – 2:2. В 85-ата минута Галин Иванов можеше да изведе отново домакините напред в резултата. Националът обаче шутира в аут от чиста позиция. Малко след това Гальо имаше нов шанс, но този път стреля неточно от воле.

СЛАВИЯ – БОТЕВ ВРАЦА 2:2 (1:0)

1:0 Цветелин Чунчуков (38)
2:0 Георги Йомов (59)
2:1 Доминик Янков (65)
2:2 Мирослав Будинов (79)
 

Стартовите състави:

 
Славия: Г. Георгиев, Попадийн, Виячки, Гамаков, Велковски, Йомов, Дюлгеров, Узунов, Шоколаров, Г. Иванов, Чунчуков

Ботев Вр: Костов, Васев, Попов, Домовчийски, Керчев, Вълчев, Рибейро, Генов, Янков, Ил. Миланов, Златински
ГАЛЕРИЯ